Sport 21.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

C-1 SJEVER: Međimurje Globetka prvak četvrtu godinu za redom!

Nedelišće-Međimurje Globetka 62:70 (21:22, 8:12, 11:12, 22:24)

 

Nedelišće: Gospočić 15, Posavec -,Platužić 0,  Ganzer 4, Marciuš 4, Šegović I. 13, Bušković 14, Šegović J. 0, Sudec -, Juras 12

Međimurje Globetka: Marković 10, Vugrinec 9, Capek 6, Franjić -, Škoda -, Levačić 15, Ostoja 11, Terek 8 Zaspan 6, Vurušić 5,  Radek

 

Još jednu neizvjesnu utakmicu finala odigrali su Nedelišće i Međimurje Globetka. Gosti iz Čakovca slavili su u prvom susretu u Čakovcu i imali su vodstvo 1-0 u pobjedama te im je falila još jedna da obrane naslov. Nedelišće je u ovom susretu igralo oslabljeno bez iskusnih, Saše Horvata i Darka Lesara. Susret je kao i onaj prvi bio neizvjestan, a prva četvrtina s minimalnom je razlikom pripala gostima iz Čakovca. Nedelišće je drugu četvrtinu odigralo loše napadački, dio zasluga ide i obrani Međimurje Globetke. Postigli su samo osam poena u tom periodu, primili 12 i na odmor se otišlo s plus pet za Čakovečki sastav.

 

Drugo poluvrijeme još neizvjesnije, ali i treća i četvrta četvrtina otišle su na stranu Međimurje Globetke sminimalnih jedan, odnosno dva poena razlike za konačnu pobjedu na kraju od osam koševa razlike i četvrti naslov prvaka u nizu za Međimurje Globetku. Ove godine, dojma smo, Međimurje Globetka imala je najteži put do naslova prvaka. Gubili su utakmice u regularnom dijelu, oba puta su poraženi od Petrijanca s kojim su se sastali u polufinalu gdje su u dvije teške utakmice došli do pobjeda i plasirali se u finale u kojem su u dvije neizvjesne utakmice slavili protiv Nedelišća. Čestitamo!

 

Dubravčan na kraju završio četvrti

 

Košarkaši Dubravčana koji su nakon regularnog dijela bili prvi, a u polufinalu propustili 26 koševa razlike iz prvog susreta protiv Nedelišća, potpuno nemotivirani odigrali su susret za treće mjesto protiv Petrijanca koji je treće mjesto osigurao već u prvom susretu u Donjoj Dubravi gdje je Dubravčan odigrao susret bez nekoliko vrlo bitnih igrača. Peto mjesto osvojio je Donji Kraljevec koji je bio bolji od Preloga. Prelog je tako šesti, a Kotoriba koja je u međusobnim susretima bila bolja od Vinice u borbi za sedmo mjesto.

Izvor: 3130