Sport 17.06.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Čakovečka podružnica umirovljenika najuspješnija

Članovi Udruge umirovljenika Međimurske županije najradije se druže kad ih je velik broj. Njih 334 okupilo se na sportsko-rekreativnom susretu u Gornjoj Dubravi i odmjerilo u pikadu, šahu, kuglanju i streljaštvu. U ove četiri discipline umirovljenici su se podijelili u ukupno 56 ekipa.
Kako je prostor ugostiteljskog objekta, koji im je dugogodišnje okupljalište, K Jeleni u G. Dubravi premalen da organizira nadmetanje u svim disciplinama, tu je održano samo natjecanje u streljaštvu. Ono u pikadu odigravalo se u mjesnom vatrogasnom domu, šah u društvenom domu u Gornjem Mihaljevcu, a kuglanje na čakovečkom SRC-u Mladost.
U pikadu se mjerilo 27 ekipa, a najuspješnija je bila ekipa iz Vratišinca. Slijede je Pribislavec, Kotoriba, Ljutomer i Domašinec. Pojedinačno je najuspješnija bila Katarina Zadravec (Vratišinec), a slijede je Štefanija Taradi (Palovec) i Ružica Jarni (Pribislavec). Najboljim šahistima pokazali su se Čakovčani, slijedi ih ekipa Donje Dubrave, Nedelišća, Strahoninca i Ljutomera, a ukupno ih se natjecalo 14. Pojedinačno je najuspješniji bio Branko Resman (Štrigova), drugi je Franjo Šimunić (Mihovljan), a treći Franc Sukić (Ljutomer).
Kuglači su bili podijeljeni u devet ekipa. Najbolji su Čakovčani, slijede ih Nedelišćani, Donjovidovčani, Kotoripčani i Svetomarčani. U individualnoj konkurenciji Nebojša Žnidarić bio je najbolji. Drugi je Stjepan Mikulić, a treći Zvonko Horvatić, sva trojica iz Čakovca.
Disciplina u kojoj se tražila preciznost - streljaštvo, kao najbolju ekipu iznjedrila je Strahoninec, drugi je Vratišinec, potom Novo Selo Rok, Mursko Središće, Sveti Martin na Muri i Pribislavec. Pojedinačno je najuspješniji bio Zvonko Špiranec (Strahoninec), a drugi i treći su Ivan Novak (Vratišinec) i Ljubomir Bistrović (Strahoninec).
Sveukupan plasman kao najbolju je izdvojio Podružnicu umirovljenika Čakovec, drugi su umirovljenici iz Vratišinca, a treći iz Nedelišća.
U sportskim susretima sudjelovali su predstavnici podružnica Čakovec, Donji Kraljevec, Pribislavec, Belica, Šenkovec, Mursko Središće, Gornji Mihaljevec, Sv. Martin na Muri, Donja Dubrava, Domašinec, Palovec, Novo Selo Rok, Mala Subotica, Donji Vidovec, Nedelišće, Podturen, Strahoninec, Kotoriba, Vratišinec, Selnica, Goričan, Sveta Marija, Sv. Juraj na Bregu, Štrigova, Mihovljan i gosti iz slovenskog Ljutomera.
(al)

Izvor: 2877