Sport 28.07.2020. 11:01. Zadnja izmjena: 28.07.2020. 11:18.

NŠ Međimurje Čakovec

Povijesni uspjeh čakovečkih nogometašica

Nogometna škola „Međimurje Čakovec“ u svojem kratkom postojanju postao sportski kolektiv kakvog se ne bi posramili niti mnogo veći gradovi. U školi trenira stotine djece i mladih svih dobnih skupina te spola. Upravo su djevojke na prije dva tjedna održanom Coca-Cola Cupu ostvarile povijesni uspjeh, na kojem im je u ponedjeljak čestitao i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Coca-Cola Cup najveći je malonogometnu turnir u Europi koji je u Hrvatskoj ove godine okupio više od 40 tisuća natjecatelja, a bio je i najmasovniji sport u sklopu Plazma Sportskih igara mladih koje su se održale u Splitu. Ove godine po prvi je put Cup održan i u ženskoj kategoriji, a na završnici su sudjelovale dvije ekipe naše nogometne škole. Prva, NK „Nogometna škola Međimurje Čakovec“, okuplja djevojke rođene 2005. godine, a druga NK „Međimurske lepe puce“ godinu i dvije mlađe igračice. Pobijedivši konkurenciju, naše ekipe susrele su se u finalu u kojem su sa 2:1 slavile „Međimurske lepe puce“.

Čestitajući im na ovom uspjehu, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, naglasio je da je uspjeh koji su postigle povijesni te da on najbolje govori o njihovoj kvaliteti, radu i talentu. Udio u njemu ima i stručni rad trenera, te uvjeti za bavljenje nogometom koji su na području Čakovca na zavidnoj razini. Uvjeren je da je, kako je rekao, pred svim igračicama blistava sportska karijera te da je ovo „čakovečko finale“ početak uspjeha o kojima ćemo slušati u narednim godinama. Na Gradu Čakovcu je da i dalje ulaže, kako u izgradnju i obnovu sportskih terena tako i u stručni rad. Izgradnja nogometnog igrališta s umjetnom podlogom koja bi trebala završiti do kraja idućeg mjeseca na tom je tragu, rekao je, među ostalim, Stjepan Kovač. 

U ime Nogometne škole „Međimurje Čakovec“ obratio se potpredsjednik Miljenko Ovčar te se zahvalio Gradu i gradonačelniku na svemu što čini za razvoj sporta u gradu, posebice nogometa.

Za ekipu 2005. godište (NŠ Međimurje-Čakovec) koju je vodio trener Robert Katanec igrale su Barbara Kelava, Katja Sedmak, Morena Mikulić, Nina Varga, Emily Bister, Ema Puljić, Anja Kelkedi, Korina Horvat, Matea Ožura i Helena Damjanović.

Mlađu ekipu, cure rođene 2006. i 2007. godine (Međimurske lepe puce) vodio je trener Gordan Golik, a ekipu su činile Lea Bartolić, Anja Horvat, Nicole Murk, Lana Zorković, Stela Zorković, Kaja Županić, Dora Kuzmić, Dvina Horvat, Tara Tkalčec i Ema Čurin.

Najbolji vratar turnira je Barbara Kelava (Nogometna škola ''Međimurje Čakovec''), najbolji strijelac  je Helena Damjanović iz Nogometne škole ''Međimurje Čakovec'', dok je najbolja igračica turnira Ema Čurin iz ekipe ''Međimurske lepe puce''.