Sport 02.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

ČAKOVEČKI GIMNASTIČARI ZACRTALI ZAHTJEVAN PROGRAM

Gimnastičari kluba Marijan Zadravec Macan u četvrtak su potpisali ugovor o sponzorstvu s Mesnom industrijom Vajda koja je njihov najvjerniji pratitelj već punih devet godina. Direktor kluba Stevica Tkalčec i Vajde Vladimir Mesarić stavili su svoje potpise na dokument koji potvrđuje kako je obostrani odnos zadovoljavajuć.
- Mišljenja sam da je gospodarstvo premalo uključeno u sponzoriranje sporta. Istina je da su uvjeti poslovanja danas nezavidni i da nas borba za tržište svakodnevno okupira i iscrpljuje, međutim postoje subjekti koji su na neki način ovisni o pomoći sa strane. Dobro je da smo na njih fokusirani - rekao je V. Mesarić.
- Vrhunski sport zaslužuje vrhunsku pažnju. Kao klub ne možemo sami nositi teret treninga i svega što obuhvaća vrhunski sport, a onda kad imamo rezultate na njih su ponosni svi. Naša se djelatnost svodi na traženje novca kako bismo zadovoljili sve potrebe, usprkos svoj skromnosti naših sportaša - istaknuo je na konferenciji za novinare S. Tkalčec i zahvalio na povjerenju sponzora Vajde.
Najavio je također radno i natjecateljski intenzivnu godinu za koju su srebrni olimpijac Filip Ude i na globalnoj razini najviše pozicionirana preskokašica Tijana Tkalčec itekako spremni. Potvrđuje to i njihov trener Igor Kriajimskii.
- Sada ćemo imati dva vrlo važna starta: Europsko prvenstvo u Berlinu i Svjetsko prvenstvo u Tokyju na kojem se traže plasmani za Olimpijske igre u Londonu. Idemo i na dva Svjetska kupa u Moskvu i Pariz. Iza nas su pripreme, a planiramo ih još tijekom godine. Odradit ćemo još dvoje velike pripreme od dvadeset dana i nekoliko kraćih. Tijana i Filip su dobro zdravstvenog stanja i treba se nadati da će tako ostati - rekao je Kriajimskii.
Dvojac od kojeg sportska javnost očekuje lijepe rezultate ističe da je potpuno spreman za izazove. Tijana Tkalčec kaže:
- Zadovoljna sam time kako se trenutno odvijaju stvari s treninzima. Vježbam nove skokove, učim ih za Pariz i EP u Berlinu. Sve je sada podređeno Tokyju i višeboju, dakle s uključenim ručama i gredom, u kojem se planiram natjecati boreći se za plasman na OI.
Na Olimpijske igre u London 2012. godine ići će tri prvoplasirana natjecatelja, dok će svi ostali morati odraditi i kvalifikacije.
- Godina će biti teška. Ako se na Svjetskom prvenstvu u Tokyju ne kvalificiram za London, za što mi treba jedno od prva tri mjesta, morat ću se natjecati u višeboju. Ali dobro, zdravlje je tu, nemam ozbiljnijih ozljeda i predam sam treningu - rekao je Filip Ude.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2914