Sport 05.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

D. DUBRAVA: Natjecanje u ekipnom veslanju

Petu godinu za redom je Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave u nedjelju 25. kolovoza organizirao tradicionalnu turističko sportsku manifestaciju - Natjecanje u ekipnom veslanju u čamcima. Natjecanje je održano na odvodnom kanalu HE Dubrava. Unatoč oblačnom i kišovitom vremenu organizatori nisu bili ometeni za neprikosnovenu organizaciju kojom su privukli velik broj gledatelja, ali i natjecateljskih ekipa.
U muškoj konkurenciji startalo je kod mosta u Svetoj Mariji 14 ekipa, a stazu dugu gotovo 6 kilometara najbrže je prošla ekipa Labuda iz Preloga. Drugo mjesto osvojila je njihova druga ekipa, dok su treći bili članovi prve ekipe Vidovskih zlatara iz D. Vidovca.
Posebnost ovogodišnjeg natjecanja bila je utrka u ženskoj kategoriji. Na startu koji je bio skraćen za polovicu, naspram muških ekipa, našle su se četiri ekipe. Na cilj su prve stigle članice donjodubravske ekipe Čarlijev zakon i one će zasigurno debelim slovima biti upisane u klupsku povjesnicu Fljojsara kao prve ženske pobjednice. Drugo mjesto pripalo je Dolenec timu iz Donje Dubrave, a treće su bile 4M iz Donjeg Vidovca, a četvrte članice Bali tima iz D. Dubrave.
Općinski načelnik, a ujedno i predsjednik kluba Dražen Miser čestitao je natjecateljima na korektnom natjecanju, a najboljima je uručio medalje i pehare. Treba spomenuti da su svi natjecatelji utrka od strane organizatora nagrađeni medaljama. Članovi DVD-a Donja Dubrava odlučili su nagraditi najstarije ekipe. Kod žena nagradu je dobila ekipa Bali tima, a kod muškaraca pobjednička ekipa Labuda iz Preloga. Druženje je nastavljeno ispod šatora uz Dravu te svirku Duo Romantika.
Mladen Grubić

Izvor: 3045