Sport 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

D. VIDOVEC / SV. MARIJA: Natjecanje u gađanju i kuhanju

Sedmu godinu za redom članovi Lovačkog društva Patka Donji Vidovec / Sveta Marija organizirali su druženje lovaca i članova udruga iz Donjeg Vidovca, Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, a sve u znak sjećanja na tragično preminulog lovca Dragutina Cenka iz Donjeg Vidovca. Za razliku od godina prije, ovogodišnji memorijal poprimio je šire razmjere jer je proširen za dodatno natjecanje u kuhanju bograča od divljači, a i broj udruga i pojedinaca se znatno povećao. Sve je to održano tijekom nedjelje 31. kolovoza kod Lovačkog doma Patke u Svetoj Mariji uz nazočnost preko stotinjak natjecatelja.

Memorijalno natjecanje je održano za članove LD u kategoriji seniora I i II te veterana. Ovdje je u seniorskoj kategoriji I najbolji bio Antun Igrec kojem je pripao prijelazni pehar memorijala, drugo mjesto je pripalo Dejanu Kanižaju, a treće Željku Gosariću lanjskom pobjedniku memorijala. Kod seniora II pobijedio je Marko Kopasić, drugi je bio Ivan Barić, a treći Josip Kedmenec. Pobrojani natjecatelji su primili medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja. Poredak u kategoriji veterana: 1. Zvonko Lukša, 2. Stjepan Matulin, 3. Dušan Dragić.

Gađanje glinenih golubova, gađanje zračnom puškom i praćkom održano je za muške članove udruga, njih osamnaest. U ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci Tenis kluba Sveta Marija, drugi su bili natjecatelji NK Mladost Sveta Marija, a treći natjecatelji udruge Ranč iz D. Mihaljevca. Sve pobrojene ekipe nagrađene su peharima.

Žene su se natjecale u gađanju zračnom puškom i u pikadu. Tu su najbolje bile natjecateljke iz Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, druge su bile članice KUD-a Ivan Mustač-Kantor, a treće članice Podružnice umirovljenika Sveta Marija.

Gledajući pojedinačno natjecalo se je 56 muškaraca i 12 žena. Kod pojedinaca je najbolji bio Božidar Kedmenec iz TK Sveta Marija, drugo mjesto je pripalo natjecatelju NK Mladost Sveta Marija Marijanu Pongracu, a treće Ivanu Kranjecu iz Podružnice umirovljenika Sveta Marija. Kod žena je najbolja bila Franciska Kvakan iz Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija, a drugo i treće mjesto pripalo je njezinim kolegicama iz istoga društva, Maji Balažin i Katarini Jambrešić.

U kuhanju bograča od divljači kulinarska umijeća odmjerilo je deset ekipa. Njih su ocjenjivali: Đurđica Slamek, Franjo Zvonar i Dragutin Šeremet. Oni su odlučili da su najbolji borač spravili članovi Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari, drugi su bili kuhari iz udruge Čmela Sveta Marija, a treće su bile kuharice Društva žena Amalija Kranjec Sveta Marija.

Za sudjelovanje na memorijalu riječi zahvale je natjecateljima uputio Josip Mihalac, predsjednik LD Patka, koji je uz Franju Zvonara podijelio nagrade najuspješnijima.

Uslijedio je i zabavni dio kojem su „štih“ dali tamburaši KUD-a Ivan Mustač-Kantor. (Mladen Grubić)

Izvor: 3098