Sport 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Izuzetno popularan i cijenjen u Vinkovcima

DINO KRESINGER, NAJBOLJI MEĐIMURSKI IGRAČ 1. HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

Kada bi se birao najbolji međimurski igrač u minuloj godini 1. HNL, zasigurno bi taj epitet pripao 27-godišnjem Dini Kresingeru iz Štefanca, trenutno nogometašu Cibalije iz Vinkovaca. Dino je u minuloj godini branio boje dva kluba. U prvom dijelu igrao je za Slaven Belupo iz Koprivnice u kojem je postigao 4 pogotka, a u drugome za Cibaliju iz Vinkovaca u kojoj je u jesenskom dijelu 5 puta savladao protivničke vratare te je vodeći strijelac kluba. Stoga je izuzetno popularan i cijenjen u Vinkovcima u kojima je miljenik simpatizera kluba, posebno navijača “Ultrasa”.
Susreli smo ga slučajno u teretani čakovečkih Bazena kako marljivo vježba. Kao i uvijek - srdačan, nasmijan pun energije i zadovoljstva rado je pristao na razgovor. Na upit kako je zadovoljan minulom godinom, rekao nam je:
- Minulu godinu ocijenio bih vrlo dobrom. Prvi dio prvenstva proveo sam u Slaven Belupu u kojem sam, unatoč nešto manjoj minutaži, postigao 6 pogodaka i bio drugi klupski strijelac. Isto tako, po treći put smo izborili Europu, što nam je bio i cilj. S obzirom da nisam bio zadovoljan svojom minutažom jer nisam pretjerano igrao te što mi je istekao ugovor, a za produženje nismo našli zajednički jezik, na poziv NK-a Cibalia odlučio sam otići u Vinkovce, što se pokazalo kao potpuno ispravan potez. Ozračje u klubu je super, atmosfera u svlačionici odlična, imamo odličan rezultat, tako da je sve na svom mjestu. Tu su i vjerni naši navijači “Ultrasi” koji nam daju veliku podršku na svim utakmicama.
■ S 5 pogodaka si vodeći strijelac kluba?
- Zbog ozljede sam propustio 4 kola i da sam u njima nastupio, vjerujem da bih postigao još kojih ali i ovako sam zadovoljan.
■ Koji ti je najdraži gol koji si postigao?
- Sigurno onaj u Maksimiru u Dinamu, u derbiju kola u kojem smo ostali neporaženi, a mogli smo i slaviti. Na toj sam se utakmici vratio na teren nakon povrede te je moja radost nakon postignutog pogotka bila još veća.
■ Odlično si se uklopio u ekipu koja je uglavnom sastavljena od domaćih igrača?
- Upravo tako, sa suigračima imam odličan odnos, odlična smo klapa, što je rezultiralo ovakvim zapaženim rezultatima. Tu je i odličan trener Stanko Mršić s kojim se znam još iz dana kada sam igrao za NK Međimurje.
■ Spomenuo si NK Međimurje. Pratiš li zbivanja oko njih?
- Pratim jedino putem medija i ništa se od mog odlaska nije promijenilo u klubu, osim odlazaka i dolazaka trenera i igrača. Ipak, ima i svijetlih točaka, tu mislim na postavljanje reflektora, semafora te odlično popunjene tribine.
■ Jesu li postojali kakvi kontakti da se ponovo vratiš?
- Poznato je da se nismo baš na lijep način rastali, tako da NK Međimurje nije bilo niti će biti u mojim planovima.
■ Koje su ti želje, planovi i ambicije u 2010. godini?
- Najveća želja mi je, prije svega, zdravlje moje obitelji, da me zaobiđu ozljede te da se s Cibalijom plasiram u Europu, što nam treba da budemo najmanje 4. na kraju prvenstva, a vjerujem da će moji pogoci pridonijeti tome. Nakon što završi prvenstvo, ako se pojavi odlična ponuda za inozemstvo koja bi me zadovoljila, dobro bih je odvagnuo te najvjerojatnije i prihvatio. Također bih ovim putem zaželio svima sretnu i uspješnu 2010. godinu.
Toliko od Dine Kresingera, odličnog čovjeka i sportaša kojem je pred božićne blagdane supruga Jasmina na svijet donijela kćerkicu Ninu, pa njihovoj sreći nije bilo kraja.

Razgovarao
Zlatko Premuš

Izvor: 2856