Sport 23.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Djeca igrala za djecu

U Čakovcu je u dvorani II. OŠ održan je 3. LEGEA CUP, malonogometni turnir, treći iz serije turnira vezanih za humanitarni projekt “DJECA ZA DJECU OD SRCA”. Turnir je i ovaj put prije svega imao humanitarni a potom i sportski karakter. Kao i do sada nastojalo se pomoći, kroz sport i igru djece, nekoj od ustanova koje se bave s djecom koja imaju zdravstvenih problema. Na prijedlog Dunje Đokić, članice Dječjeg foruma “Zvijezdice” iz II. OŠ Čakovec, ovaj put se kupnjom ulaznica pomagala Caritasova ustanova Dnevni boravak djece “Dr. Antun Bogdan” iz Čakovca. S obzirom da se od prodaje ulaznica prikupilo 1.840 kuna - može se reći da su roditelji djece koja igraju nogomet - kupnjom ulaznica pokazali svjesnost trenutka i pomogli projekt te im se u ime djece iz Dnevnog boravka zahvaljuje.
Ovo je do sada po broju ekipa (26) bio najbrojni turnir, turnir s čak 45 odigranih utakmica, najkvalitetniji turnir jer su na njemu sa po dvije ekipe nastupili NK Varaždin i NK Graničar Đurđevac, te fondom nagrada ujedno i najbogatiji turnir na ovim prostorima, a pritom ne mislim samo na područje Međimurja. Po prvi put na turniru su se predstavile i ekipa NK Beretinec, te ekipa NK Šenkovec, a od stalnih učesnika turnira bile su tu ekipe: NŠ Međimurje-Čakovec (6 ekipa), NK Mladost Prelog (3), NK Polet Pribislavec (2), NŠ Zelenko Novakovec, NŠ Fotex Nedeljanec (3), NŠ Nogometaš 13 Podturen (2), NK Sloga Čakovec (2) i NK Strahoninec.
• U kategoriji -8 (rođ. 2002. i mlađi) sudjelovalo je 8 ekipa. Prva je bila ekipa NŠ Međimurje-Čakovec (crveni), druga ekipa NK Varaždin, a treća ekipa NŠ Fotex Nedeljanec. U ovoj kategoriji najbolji strijelac je bio Dario Kos (Fotex), a najmlađi igrač na turniru Rafael Vukina (Sloga) rođen 7.10.2004.
• U kategoriji -9 (rođ. 2001. i mlađi) sudjelovalo je također 8 ekipa. Prva je bila ekipa NK Graničara iz Đurđevca, koja je raspucavanjem šesteraca (5:4) pobjedila ekipu NŠ Nogometaš 13 iz Podturna. Utakmica za treće mjesto također je odlučena šestercima, NŠ Fotex Nedeljanec je s 3:1 pobijedio ekipu NŠ Međimurje- Čakovec. U ovoj kategoriji najbolji igrač je bio Jan Juraj Fusić (Graničar), najbolji strijelac Luka Posavec (Nogometaš 13), a najbolji golman Jovan Silvio (Fotex).
• U najbrojnijoj kategoriji, kateoriji -10 (rođ. 2000. i mlađi) sudjelovalo je deset ekipa, sada već pravi mali nogometni znalci. Za prvo mjesto igrali su: Međimurje 1 (NŠ Međimurje-Čakovec), NŠ Fotex Nedeljanec i Međimurje 2 (NŠ Međimurje-Čakovec). U prvoj utakmici Međimurje 1 pobijedilo je Fotex rezultatom 2:1, a u drugoj Međimurje 2 s 1:0, i na taj način sebi osiguralo prvo mjesto. U trećoj utakmici kad se odlučivalo tko će biti drugi neizvjesnost je trajala sve do 20-ak sekundi pred kraj utakmice kad je Jakob Šprem svojim golom odlučio susret i tako Fotex doveo na drugo mjesto, a Međimurje 2 je tako osvojilo treće mjesto. U ovoj kategoriji najbolji igrač je Mihael Melnjak (Fotex), najbolji strijelac Bono P. Kraljić (Međimurje 1), a najbolji golman Filip Paman (Međimurje 2).
- - - -
Pehari su osigurani za prve tri ekipe u sve tri kategorije, a trofeji za najbolje pojedince u svim kategorijama. Osim ovih nagrada prvaci u najbrojnijoj kategoriji osvojili su i komplet dresova za svoju ekipu (9+1). Nogometna škola Međimurje-Čakovec dobila je na poklon od sponzora turnira LEGEA-e, Kapa-šport Zagreb, komplet (16+2) dresova za jednu od ekipa iz škole. Najvažnije od svega je istaći da je ovo turnir na kome nije bilo pobjednika i poraženih, jer su svi učesnici s turnira otišli s osmijehom na licu i s medaljom oko vrata, naime svaki učesnik je svojim sudjelovanjem te ponašanjem, odnosom prema igri i suparniku zaslužio i dobio medalju.
Hvala i učesnicima i roditeljima koji su pomogli humanitarni projekt “DJECA ZA DJECU OD SRCA”, te svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovog turnira.

Izvor: 2913