Sport 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Dječja biciklijada u Pretetincu

U subotu 26. srpnja u poslijepodnevnim satima na asfaltiranom igralištu u Hrašćici, u organizaciji Udruge žena Pretetinec, održana je 1. dječja biciklijada Pretetinec 2014. Natjecanju se odazvalo 22 mališana od 1 do 12 godina, u pratnji roditelja, koji su odmjerili snage u 7 različitih kategorija. Staze je pripremio Zoran Kolac, koji je ujedno bio i sudac na natjecanju, a kojem je pomagao Nikola Šegović. Najbolji su osvojili medalje, a priznanja  su uručena svim natjecateljima.

Rezultati - kategorija cure od 8-12 godina, na 2 kotača, staza s preprekama: 1. mjesto Ena Marčec, 2. Ana Šegović, 3. Sara Petra Branilović; kategorija dečki od 8-12 godina, na 2 kotača, staza s preprekama: 1. Karlo Posedi, 2. Antonio Kolac, 3. Nikša Šegović; kategorija cure od 6-10 godina, na 2 kotača, staza bez prepreka: 1. Lucija Posedi; kategorija dečki od 6-10 godina, na 2 kotača, staza bez prepreka: 1. Niko Trupković, 2. Mihael Dobša; kategorija cure od 3-6 godina, 2 ili 4 kotača, staza bez prepreka: 1. Lucija Branilović, 2. Lea Branilović, 3. Nela Mesarić; kategorija dečki od 3-6 godina, 2 ili 4 kotača, staza bez prepreka: 1. Tin Gregorinčić Štefulj, 2. Matej Trupković, 3. Dorian Cenko; kategorija mame i bebe u kolicima, od 0-3 godine, staza s preprekama, zbog samo jedne prijavljene djevojčice i najave kiše na kraju natjecanja, nije vožena pa je priznanje i medalju osvojila Jana Branilović. Ona je ujedno bila i najmlađa natjecateljica sa samo 21 mjesecom starosti!

Svaki je natjecatelj platio kotizaciju u iznosu od 10 kuna, a osim medalja i priznanja, svatko je dobio sok i pizzu nakon odvožene staze. Roditelji i djeca su izrazili veliko zadovoljstvo što napokon netko u mjestu organizira zanimljive i poučne sadržaje za djecu, te se nadaju da će i nastaviti istim putem. Inicijatorica natjecanja, Lidija Branilović, tajnica Udruge, najavljuje i druge projekte za djecu tijekom idućih mjeseci, a biciklijada će prijeći u tradiciju.

Ovim putem Udruga žena Pretetinec, koja broji preko 30 članica, od kojih je 20 aktivnih, zahvaljuje svojim sponzorima i svima koji su doprinijeli organizaciji i realizaciji natjecanja u bilo kojem obliku: Općini Nedelišće, VMO Pretetinec, Auto Goldi, OPG Ganzer, Tiskari Letis, Mažoretkinjama Nedelišća, te Zoranu Kolcu i Nikoli Šegoviću, s kojima će i nastaviti suradnju na ovom i sličnim projektima. Rad Udruge može se pratiti i putem Facebooka (Udruga Žena Pretetinec), a potencijalni sponzori i suradnici mogu im se javiti mailom na udrugazenapretetinec@yahoo.com.

Izvor: 3093