Sport 07.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Dobri rezultati školskih sportskih društava

■ U Poreču, Rijeci i Umagu protekli je tjedan održano finale državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola. Nastupio je 1001 školarac (468 učenica i 533 učenika), 123 voditelja, 123 ekipa od čega 59 ženskih i 64 muških iz 97 osnovnih škola Hrvatske, među njima i iz naše županije. Natjecanja u plivanju i gimnastici odvijala su se u Rijeci, badmintonu u Umagu, a odbojci, atletici, šahu, košarci, rukometu, malom nogometu i stolnom tenisu u Poreču. Naši predstavnici su u tako jakoj konkurenciji postigli vrlo dobre i evidentne rezultate:
- Atletika: djevojčice OŠ Nedelišće postale su državne prvakinje (Sara Senčar, Lara Črnčec, Maja Cmrečnjak, Erika Kolar, Ramona Posavec, Anamarija Gavez, Petra Špicar, Ana Đuran, Tena Marčec, Saša Novak, Tina Horvat, Ivana Cikač i Tena Novak - voditelj: prof. Željko Jagec).
- Košarka: djevojčice OŠ Ivanovec osvojile su 2. mjesto (pobjednik Osnovna škola Savski Gaj Zagreb).
- Badminton: dječaci 2. OŠ Čakovec osvojili su 2. mjesto, a djevojčice 2. OŠ Čakovec 4. mjesto (u obje konkurencije pobjednik je bila OŠ Julija Klovića Zagreb).
- Mali nogomet: dječaci OŠ Prelog osvojili su 2. mjesto (pobjednik OŠ Don Mihovil Pavlinović (Metković).
- Plivanje: dječaci 2. OŠ Čakovec bili su 6. (pobjednik OŠ Šimuna Kožičića Zadar).
- Gimnastika: dječaci 1. OŠ Čakovec bili su 4. (pobjednik OŠ Brajda Rijeka).
- Šah: dječaci 1. OŠ Čakovec bili su 4. (pobjednik 1. OŠ Kozala Rijeka).
- Odbojka: djevojčice OŠ Pribislavec osvojile su 6. mjesto (pobjednik OŠ Vladimir Nazor Duga Resa).
■ U Poreču i Umagu održano je i finale državnog prvenstva školskih sportskih društava srednjih škola. U 8 disciplina nastupilo je 788 sportaša (365 učenica i 423 učenika) u 90 ekipa (42 ženske i 48 muških). Među finalistima su uspješni bili i naši srednjoškolci:
- Košarka: učenici čakovečke Gimnazije Josip Slavenski Čakovec na kraju su zauzeli 3.mjesto, pobjednici su bili iz 3. gimnazije Osijek
- Atletika: učenici Tehničke škole Čakovec podijelili su 3./4.mmjesto, pobjednici su iz 3. gimnazije Zagreb
- Rukomet: učenice Gimnazije Josip Slavenski Čakovec na kraju su bile 3. U polufinalu su nes(p)retno izgubile od kasnijeg pobjednika Gimnazije Antun Gustav Matoš Đakovo nakon izvođenja sedmeraca
- Badminton: učenice čakovečke Gimnazije Josip Slavenski osvojile su 3. mjesto, pobjednice su iz Športske gimnazije Zagreb.
J. Freiler

Izvor: 3028