Sport 23.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Dragovoljci prvi za obitelj Dominik

Vlado i Vesna Dominik sa svoje devetero djece doslovce su u nedavnom požaru na obiteljskoj kući u Goričanu ostali bez krova nad glavom, no nisu u toj svojoj nesreći ostali sami.
Prvi su im priskočili u pomoć – nakon što su počeli već obnavljati krhotine svog doma - goričanski dragovoljci i veterani Domovinskog rata iz UHVDR-e Goričan i Udruge ratnih veterana 54. bojne Goričan koji su zajedno s članovima Općinskog ogranka Hrvatske demokratske zajednice krenuli u prikupljanje financijske pomoći za obitelj Dominik.
Skupili su nešto više od 6.000 kuna za vrlo kratko vrijeme, a u srijedu su obitelji Dominik taj novac i uručili Mladen Magdalenić - u ime branitelja, te Stjepan Horvat, predsjednik, i Ivan Medvar, tajnik OO-a HDZ-a Goričan.
U klub 54. bojne po donaciju je došlo samo pola obitelji jer druga je polovica bila – u školi. Vlado i Vesna na susret s donatorima došli su s Rafaelom (3,5), Gabrijelom (4,5), Josipom (7) i Antonijom (10), a Marija (15), Mihael (14), Dario (11) i Nikola (10) bili su u školi. Mala Lorena (1,5) još je premala za takve susrete.
- Neizmjerno smo zahvalni svim ljudima koji nam priskaču u pomoć – rekao je Vlado - jer pomoć nam je stvarno i potrebna. Požar je napravio veliku štetu, a dosta onog (odjeća, namještaj, zidovi) što nije zahvaćeno požarom posredno je oštećeno, začađeno... Prvo smo sanirali krovište, a majstor koji je baš postavio novo krovište prije požara se šalio: Vlado, ja tebi više ne bum krova delal, ne vupam... (MB)

Izvor: 2904