Sport 07.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Državna priznanja međimurskim rekreativcima

Prošlog petka, u maloj dvorani Doma Sportova u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije «Sport za sve» i Hrvatskog olimpijskog odbora, svečano je obilježen Hrvatski dan sportske rekreacije. U nazočnosti velikog broja rekreativnih djelatnika i dužnosnika iz cijele Hrvatske, najboljim pojedincima i rekreativnim udrugama podijeljena su priznanja i plakete za rad u 2013. godini. I ove godine među nagrađenima su se opet isticali rekreativci iz Međimurja. Među 4 istaknuta pojedinca, koji su primili najviše godišnje priznanje - Medalju za razvoj sportske rekreacije u Hrvatskoj „Mirko Relac“ za 2013. godinu bila je i Tanja Horvat iz Male Subotice. Medalju je dobila na prijedlog matične udruge USR „Sport za sve“ Mala Subotica, u kojoj je vrlo aktivna od 1998. godine. Završila je tečaj za voditelja aerobike i kontinuirano vodi grupe u Maloj Subotici i Orehovici. Sudionica je izgradnje TRIM staze i boćališta i suorganizator sportsko rekreativnih manifestacija i rekreativnih sadržaja na kojima se okupljaju brojne obitelji u igri, zabavi i druženju. Godišnje priznanje za organizaciju 22. svjetskog dana pješaćenja dobila je Udruga žena Mačkovec. Članice udruge organizirale su pješačenje u dva navrata i to od Mačkovca do Ludbrega u dužini od 33 kilometra, i od Mačkovca do Plešivice u dužini od 9 kilometara.
Godišnje priznanje za aktivnosti na lokalnoj razini dobila je Udruga žena Donji Hrašćan. Rekreativke iz D. Hrašćana nagrađene su jer su putem 9 organiziranih aktivnosti obuhvatile 433 sudionika, ili 79,16% ukupne populacije. Bile su i vrlo uspješan domaćin Međimurskog festivala sportske rekreacije žena s ukupno 350 sudionica.
Nagrađen je i Međimurski savez sportske rekreacije i to za kontinuitet u raznovrsnosti i kvaliteti programa i broju obuhvaćenih sudionika na razini županija.
Posebno priznanje za promicanje i praćenje sportske rekreacije u javnim medijima dodijeljeno je Listu MEĐIMURJE. List „Međimurje“ d.o.o. iz Čakovca već godinama kontinuirano prati i objavljuje priloge o svim aktivnostima sportske rekreacije, kako na lokalnoj razini tako i na razini županije, pa i na razini Hrvatske, doprinoseći istovremeno i boljoj informiranosti građana i popularizaciji sportske rekreacije u cjelini, a objavljeni prilozi su i značajan arhivski materijal za neka buduća povijesna istraživanja. Valja naglasiti da List Međimurje, osim profesionalnog novinara, ima i 15 vanjskih dopisnika za sport od kojih su dvojica isključivo zadužena za sportsku rekreaciju – napisano je u obrazloženju nagrade.
Valentin Šipuš

Izvor: 3071