Sport 20.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Filip Ude u Ekonomsko-trgovačkoj školi Čakovec

Sekcija sportskih novinara Međimurja u svoj je program i plan rada uvrstila već sada se vrlo popularnu i korisnu akciju – posjet poznatih sportaša polaznicima osnovnih i srednjih škola i razgovor s mladima o sportskim temama i problemima.

 

U sklopu te akcije naš je najbolji gimnastičar i najbolji međimurski sportaš unatrag desetak godina, srebrni olimpijac iz Pekinga 2008.godine, svjetski viceprvak 2014.godine u vježbi konja s hvataljkama Čakovčanin FILIP UDE,član GK Marijan Zadravec Macan, „gostovao“ u Ekonomsko-trgovačkoj školi Čakovec i na satu tjelesno-zdravstvene kulture družio se je i porazgovarao o nizu sportskih tema s učenicima 1.ad razreda. Njega, prisutne članove Sekcije sportskih novinara, i posebno mlade učenike biranim je riječima pozdravila ravnateljica Ekonomsko-trgovačke škole prof. Bosiljka Kukolić-Vinković, i ovom se je prilikom pokaza kao dobar poznavatelj i ljubitelj sporta, uz nju tu su bili i profesorice Gordana Dajč i Dunja Sarap, te asistentica u nastavi Damira Slaviček.

 

U sat vremena koji je brzo prošao Filip Ude je odgovarao na niz pitanja mladih budućih administratora, dao im mnoge savjete kako djelovati u sportu,ispričao mnoge dogodovštine svoje sportske karijere, otkrio „tajne“ kako je došao do brojnih sportskih uspjeha i odličja. Posebno ih je potaknuo na upornost i volju da postižu dobre rezultate, a pozvao ih je u dvoranu NGC-a Aton u Nedelišću da prisustvuju njegovom i treninzima gimnastičara, što su mladi s oduševljenjem prihvatili. A na pitanje što očekuje od skorog nastupa na EP-u  u Francuskoj bio je vrlo kratak i realan: „Normalno da kao svaki sportaš očekujem najviše, u ovom slučaju zlatno odličje i naslov europskog prvaka u vježbi konja s hvataljkama.“

 

Nakon razgovora Filip Ude se je družio i fotografirao s mnogim učenicima Ekonomsko-trgovačka škole koji su ga čekali na izlasku iz dvorane i podijelio im bezbroj autograma.

 

Fotografije snimio Zlatko Premuš         

Izvor: 3125