Sport 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

"FLJOJSARI": Punčikar novi predsjednik

U kavani Opera u Donjoj Dubravi održana je treća izborna skupština Nautičkog kluba Fljojsar, na kojoj je uspješnog predsjednika Dražena Misera nakon osam godina zamijenio dugogodišnji član Darko Punčikar. Za dopredsjednika je imenovan Miroslav Duhović, tajnica je Sonja Ivančić, a blagajnu je preuzeo Mario Horvat. Izabran je i Upravni odbor koji broji 13 članova.
Dosadašnji predsjednik Miser se osvrnuo na rad u protekloj godini. Spomenuo je organizaciju pete Smotre dravskih plovila 1. svibnja, plovidbu do Ferdinadovca, sudjelovanje na natjecanjima Lov na labuđe pero u Prelogu i Lov na zlatarski prsten u Donjem Vidovcu te organizaciju petog Ekipnog natjecanja u veslanju dravskim čamcima koje je na kanalu HE Dubrava održano 25. kolovoza. Posebnost tog natjecanja je što su po prvi put organizirali natjecanje u ženskoj kategoriji gdje su nastupile 4 ekipe.
U svojim redovima klub okuplja 80-ak članova, a posebno su ponosni što su njihov rad i aktivnosti prepoznale i žene te se uključile. Trenutno ih ima petnaest. Miser se zahvalio svima na dobroj dugogodišnjoj suradnji, a novo izabrani predsjednik Darko Punčikar na ukazanom povjerenju. On je najavio da će se spomenute manifestacije održati i ove godine, a jedan od prioriteta je zatvaranje njihovog doma na rijeci Dravi. Planiraju spust do Vukovara, koji lani zbog visokog vodostaja nije održan, te plovidbe i raftinge po Muri i Dravi.
Na skupštini su bili predstavnici srodnih klubova iz Donjeg Vidovca (Vidovski zalatari) i Preloga (Labud) koji su izrazili zadovoljstvo dobrom međusobnom suradnjom, a i predstavnici donjodubravskih udruga. U ime Općine Donja Dubrava novoizabranom predsjedništvu čestitao je zamjenik načelnika Drago Mikulan. “Zadovoljni smo radom kluba. Vi ste popularizirali rekreaciju na Dravi i na taj ste način postali promotori tog bisera Međimurja”, rekao je Mikulan.
Mladen Grubić

Izvor: 3072