Sport 21.07.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Franji Lebaru nagrada za 60 godina rada u lovstvu

Županijska lica strijelaca, u organizaciji Lovačkog saveza Međimurske županije, minule je nedjelje održana u Štrigovi. Tamošnje Lovačko društvo Fazan ugostilo je stotinjak lovaca koji su se odmjerili u preciznosti gađanja glinenih golubova, a njihov susret i brojnost iskorišteni su za svjedočanstvo nagrađivanju lovca s najduljim stažem u Međimurju.
Franjo Lebar iz Železne Gore nije samo ugledan vinar, kojeg svi rado ističu kao doajena, već je i lovac punih šezdeset godina. Osnivač je Lovačkog društva kojem je i danas član, čiji su ga članovi - zajedno s Lovačkim savezom MŽ - nagradili za doprinos razvoju lovstva na našem području.
- Franjo Lebar nije samo osnivač našeg društva Fazan, već je i osoba koja je u šezdeset godina lovačkog staža puno dala za lovstvo u Štrigovi i Međimurju - istaknuo je u obraćanju skupu predsjednik LD-a Fazan Stanko Heric. Za list Međimurje također je dodao da je pokušao istražiti je li F. Lebar i najstariji lovac u Hrvatskoj, međutim, Hrvatski lovački savez mu taj podatak nije mogao osigurati.
Predsjednik LS-a MŽ Ljubomir Grgec u prvi je plan stavio predan rad Franje Lebara u području lovstva do današnjih dana i nastavio u duhovitom tonu:
- Iza Franje Lebara nema nijednog negativnog događaja, nijedne afere u lovstvu. Barem ne onih za koje mi znamo, a za druga područja nek govore drugi. Dužni smo zahvalnost osobi poput Franje jer je udario temelje organiziranom radu lovaca u Štrigovi i cijelom Međimurju.
Obratio se i dekan gornjomeđimurskog dekanata mons. Leonard Logožar naglašavajući da je Lebar dobar lovac i izuzetan vinar s “najboljim sauvignonom u ovom kraju”. Stisak ruke Franji Lebaru ponudio je i načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik ističući njegove prepoznatljivost, a time i zasluge u promociji kraja u kojem živi. Primatelj nagrade radost s prisutnima podijelio je u samo nekoliko rečenica:
- Zahvaljujem na nagradi svima u Lovačkom društvu Fazan i Lovačkom savezu Međimurja. Također zahvaljujem na suradnji onima s kojima sam prije šezdeset godina osnivao ovo društvo i želim svima uspjeh u upravljanju lovištima i dobro druženje - rekao je skromno samozatajan Franjo Lebar izazivajući dugačak aplauz podrške. (AL)

Izvor: 2934