Sport 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Gimnastičari obilježili 20. godišnjicu

U Gimnastičkom klubu „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec krajem svake kalendarske godine na posebnoj svečanosti uoči Božićnih i Novogodišnjih praznika prikazom rada svojih vježbača obilježavaju u revijalnom tonu uspješan završetak natjecateljske sezone. Ove je godine svečanost bila još evidentnija jer klub, a riječ je sigurno o jednom od najboljih u Hrvatskoj, obilježava i 20. godišnjicu rada pod sadašnjim imenom, koje nosi u spomen na velikog klupskog entuzijastu i gimnastičkog djelatnika i trenera Marijana Zadravca - Macina, poginulog u domovinskom ratu za slobodu i samostalnost Hrvatske.
Svečanost je pred velikim brojem uzvanika i gledatelja, poklonika sporta i gimnastike održana u reprezentativnom objektu Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću, a na podiju su se uz najbolje domaće gimnastičare srebrnog olimpijca na konju s hvataljkama Filipa Udea, drugu preskokašicu ovosezonskog Svjetskog kupa Tijanu Tkalčec i mladu višestruku državnu prvakinju Stelu Petran, našli najbolji članovi hrvatske gimnastičke reprezentacije na čelu s Robertom Seligmanom, Tomislavom Markovićem i Mariom Možnikom. Odličnim vježbanjem dobili su veliki aplauz i odobravanje pune dvorane.
U klubu nisu zaboravili ni sve dosadašnje predsjednike u proteklih 20 godina, svi su oni primili posebne zahvalnice, a riječ je o Anti Dragiću, Draženu Bariću, Miodragu Novoselu, Blaženki Počuča, Miroslavu Peršiću, Sonji Tkalčec, Stevi Tkalčecu, Rudiju Lesingeru, također i sadašnjem dopredsjedniku i direktoru kluba Mariu Vukoji. Prisutnima su se biranim riječima obratili, a klubu čestitali na jubileju i uspjesima načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon, zamjenik župana Matija Posavec, predsjednici zajednice sportova Međimurja i Grada Čakovca Mato Kljaić i Bojan Ružić, predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec i ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Milan Kolman, a sve je završeno zajedničkim druženjem.
Dan ranije u klubu su za 400-tinjak uglavnom mladih natjecatelja i njihove roditelje i voditelje organizirali tradicionalno kićenje bora i posjet Djeda Božićnjaka, pa je tako na najbolji mogući način završena više nego uspješna sezona. I odmah najavljena nova 2013. sezona kada se očekuju novi uspjesi
Josip Freriler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3009