Sport 07.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

GIMNASTIKA: 4 pehara i 12 medalja

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton, a u odličnoj organizaciji GK “Marijan Zadravec Macan”, održano je 1. kolo kupa Hrvatske - regije sjever. Na tom natjecanju sudjelovali su klubovi iz Novog Zagreba, Dubrave, Zagreba, Samobora, Siska, Varaždina i Čakovca, ukupno oko 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupilo je i 40-ak natjecatelja našeg kluba koji su u prepunoj dvorani ostvarili odlične rezultate. Ukupno četiri ekipna plasmana u prva tri te dvanaest pojedinačnih medalja.
U C programu u kategoriji mlađih kadetkinja ekipa 1 u sastavu Lea Ružić (koja je osvojila 3 mjesto pojedinačno), Alma Rušnjak, Karla Mihalković, Dora Horvat, Ivana Subotičanec i Lana Stupar osvojile su 3. mjesto, a ekipa 2 u sastavu Jana Farkaš, Klara Mihalić, Frida Horvat i Lena Kliček 4. mjesto. U kategoriji kadetkinja ekipa u sastavu Ema Šoštarić, Paula Simon, Lucija Pokrivač, Janja Debelec i Josipa Kovač osvaja 2. mjesto. U kategoriji seniorki 3. mjesto zauzela je Marija Zadravec, a zajedno s ekipom u sastavu Karla Kovačić, Hana Dominić i Marija Zadravec osvajaju 1. mjesto.
U kategoriji kadeta u B programu Antonio Vuk osvaja 1. mjesto ispred svojih klupskih kolega David Đurana i Luke Sedmak. U kategoriji juniora Damir Hajdarović, a u kategoriji juniora 2. mjesto osvaja Aleksandar Balaž, a 3. Lovro Đud. U kategoriji kadeta u D programu 1. mjesto osvojio je Martin Simon, 2. mjesto Teo Patačko, 3. mjesto David Lovrenčić i zajedno s ekipom koju su sačinjavali Fran Krsto Pilić, Paris Posavec, Jakov Kovačević, Lovro Carin i Jakov Majnarić osvajaju 1. mjesto. U kategoriji juniora nastupio je Oskar Ovčar.

Izvor: 3028