Sport 31.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

GIMNASTIKA: Europski prvak kod Filipa Udea

U Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću posljednjih godina dolaze mnoge zvijezde gimnastičkog sporta. Najbolji europski parteraš, dvostruki osvajač svjetske bronce (2009. i 2011) i prošle godine najbolji sportaš Izraela, Aleksandar Šatilov, ponovno je navratio u Nedelišće, ovaj put s kompletnom seniorskom i juniorskom reprezentacijom svoje zemlje. Boravili su u Atonu na pripremama zajedno s hrvatskim vježbačima.
- Kupili smo najnoviji model partera na kakvom će se natjecati na Europskom prvenstvu u Sofiji ovog proljeća. To je samo još jedan od razloga da najbolje reprezentacije odaberu naš centar - ističe sportski direktor Gimnastičkog kluba M. Z. Macan Mario Vukoja.
Među domaćinima Izraelcima bio je i naš srebrni olimpijac Filip Ude.
- Zajednički treninzi su mi odlični, nisam sam u dvorani. Sada sam dodatno pojačao svoju vježbu na parteru, a ona će mi uz standardnog konja s hvataljkama, biti jača sprava ove sezone. Trening je bio izvrsna prilika za malo nadmetanja sa Šatilovim. Jednostavno, hoćeš pokazati što si naučio - rekao je Filip Ude i istaknuo kako mu je drago što su brojne reprezentacije posvjedočile u kako izvrsnim uvjetima treniraju naši gimnastičari.
Posljednje trenutke u Atonu s izraelskom je delegacijom proveo i načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
- Sportske aktivnosti spadaju među najvrednije koje imamo. Drago nam je što je stvaranjem vrhunske sportske infrastrukture Centar Aton omogućio da nam u goste dolaze sportaši svjetskog glasa. Naše domaćine krasi nesebičan angažman u sportu, realizacija vrhunskih rezultata i na nama je da im pomognemo na putu do cilja. Naša maksimalna podrška i dalje će ostati takva, jer bismo voljeli da Aton bude regionalni, a ne samo nacionalni centar - ističe D. Dania.
Nakon izraelske delegacije, dolazak su rezervirale najjače reprezentacije Slovenije, Austrije i Mađarske s kojom bi ponovo u Hrvatsku trebao doći najbolji vježbač na konju s hvataljkama posljednjih godina, olimpijski pobjednik Krisztian Berki.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3066