Sport 11.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

GIMNASTIKA: Marko Kereta novi predsjednik

U ponajboljem hrvatskom gimnastičkom klubu, Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan Čakovec svečano su obilježili 20. godišnjicu djelovanja pod sadašnjim imenom. Klub aktivno djeluje od 1920. godine, trenutno u svojim redovima okuplja preko 400 aktivnih članova, s dugogodišnjom i bogatom poviješću sadašnje ime 20 godina nosi po velikom gimnastičkom djelatniku, stručnjaku i treneru, prerano preminulom za slobodu Hrvatske Marijanu Zadravcu Macanu. Ima svoje podružnice u Nedelišću, Selnici i Prelogu, ima 12 stručnih trenera, dobru logistiku, i sponzore, dobru suradnju s Općinom Nedelišće na čijem području je i Nacionalni gimnastički centar ATON, a posebno su u klubu ponosni na svoje najistaknutije članove, olimpijca Filipa Udea i Tijanu Tkalčec.
Na svečanosti kojoj su uz brojne članove kluba prisustvovali i predsjednik HGS-a Stevo Tkalčec i načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat, dodijeljena su i najviša klupska priznanja, godišnje medalje za razvoj i unapređenje gimnastike u Međimurju. Primili su ih Milivoj Kolman, Tijana Tkalčec, Filip Ude, Mladen Zemljić, Općina Nedelišće, i sponzori Vajda Čakovec i Pyrus Čakovec. U ime nagrađenih biranim je riječima zahvalio Mladen Horvat, načelnik Općine Nedelišće i obećao daljnju podršku i pomoć.
U klubu su uz svečanu sjednicu održali i radni dio - godišnju Skupštinu. Na kojoj su jednoglasno prihvaćena sve izvješća, o radu u protekloj godini, plan rada za 2012. godinu, izvršenje financijskog plana u 2011. godini s prihodima od 1.336.572 kuna i rashodima 1.358.555 kuna, te financijski plan za olimpijsku 2012. godinu od 2.050.000 kuna. Obzirom da je dosadašnji predsjednik kluba Rudi Lesinger podnio ostavku, za novog je predsjednika kluba jednoglasno izabran Marko Kereta iz Čakovca, vlasnik firme Pyrus, koji se je također biranim riječima obratio prisutnima. Svečanost je završena kratkim druženjem.
Josip Freiler

Izvor: 2972