Sport 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

GIMNASTIKA: U Mađarsku pa u Kinu

U Nacionalnom gimnastičkom centru Aton Nedelišće u odličnoj organizaciji GK Marijan Zadravec Macan Čakovec, održano je Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici za juniore, juniorke, seniore i seniorke, na kojem su nastupili svi najbolji hrvatski vježbači što pak im je bila jedna od posljednjih priprema i provjera pred skoro SP u kineskom Nandžingu (3.-12. listopada).

• Filip Ude osvojio je prvo mjesto na konju s hvataljkama izvevši vježbu sa startom 6,7 za što je dobio ocjenu 15,700, a na tlu je osvojio 3. mjesto. Stella Petran je bila treća u višeboju, a 2. i 3. na dvovisinskim ručama i gredi. Tijana Tkalčec je nastupila na preskoku i gredi.

• Tim povodom održana je i konferencija za novinare na kojoj je predstavnicima sedme sile predstavljen plan za nadolazeću jesenju sezonu u kojoj je najvažniji događaj SP u Kini. Uz Stevu Tkalčeca, predsjednika HGS-a koji je govorio o odličnoj atmosferi među gimnastičkim djelatnicima, posebno natjecateljima i reprezentativcima, koji je posebno zahvalio sponzorima i donatorima za pomoć, govorili su i Vladimir Mađarević, predsjednik Tehničke komisije HGS-a, Marta Ilić, glavna trenerica ženske reprezentacije, te od reprezentativaca Filip Ude, Robert Seligman, Tijana Tkalčec i Ana Đerek.

- Trenutno imamo 5 vrhunskih natjecatelja koji su zaslužni da nakon 5 natjecanja u SK-u držimo visoku 3. poziciju. Već u nastupajućem vikendu čeka nas nastup u mađarskom Szombotheyu i to je posljednja provjera pred nastup na SP kamo putujemo 25. rujna. U Kini ćemo obaviti posljednje pripreme. Imamo 2 vrhunska natjecatelja na konju s hvataljkama, Filip Ude i Robert Seligman mogu se plasirati u finale i upustiti se u borbu za medalje, Tomislav Marković i Mario Možnik također mogu u finale, svi su oni svoj veliki potencijal i mogućnosti pokazali i dokazali na SK-u i EP pa je realno i iz Kine očekivati dobre vijesti, rekao je Mađarević.

Filip Ude bio je kratak i realan:

- Donekle sam zadovoljan svojim dosadašnjim učinkom, šteta da mi je „pobjegla“ medalja na EP-u. U Mađarskoj je posljednja provjera pred SP gdje očekujem ulazak u finale gdje pak je sve moguće. Cijelo ljeto sam marljivo trenirao i ova forma pokazuje da mogu jako, jako visoko. Po prvi puta u svojoj karijeri doslovno prštim od samopouzdanja. Želja mi je osvojiti svjetsku medalju koja mi jedino u karijeri još nedostaje.

- Konačno sam se oporavila od ozljede, treniram normalno od nastupa u idućoj godini očekujem mnogo. U pitanju su EP i kvalifikacije za OI, rekla je Tijana Tkalčec.

Josip Freiler

Izvor: 3098