Sport 21.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

GIMNASTIKA: Ude osvojio prvenstvo Azerbajdžana

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude, član GK “Marijan Zadravec Macan”, osvojio je Otvoreno prvenstvo Azerbajdžana. Na natjecanju u Bakuu održanom u novoj gimnastičkoj dvorani koja će sljedeće godine ugostiti 1. Europske igre, Filip je odradio odličnu vježbu na konju s hvataljkama i skupio 15.550 bodova. Azerbajdžan je na svoje natjecanje pozvao čak šest svjetskih sudaca prve kategorije, među kojima i našeg najviše kategoriziranog suca, Marija Vukoju.

- Imali smo u planu ići u Izrael, no zbog situacije tamo, morali smo otkazati. Filip je nastupio s novom vježbom kojoj je startna ocjena 6.7. Nju spremamo za kvalifikacije Svjetskog prvenstva u Kini na jesen i sada smo dobili potvrdu da je i više nego spreman. Za finale će raditi start od 7.0 ili 7.3, ovisno o situaciji, protivnicima... 

Ovdje nam je bila bitna ocjena, da vidimo koliko smo daleko od cilja, a velika stvar je što su sudili vrhunski suci koji će suditi i u Kini - rekao je Marijo Vukoja, jedan od ključnih ljudi Filipovog tima.

Svjetsko prvenstvo u kineskom Nanningu na rasporedu je od 3. do 12. listopada, a Hrvatska je dobila potvrdu kako će tamo imati dvojicu sudaca - Marija Vukoju i Damira Fotaka.

- Šestog rujna na Prvenstvu Hrvatske biti će čekirane karte za Kinu, nakon toga reprezentativci 13. i 14. rujna nastupaju na turniru u Szombathelyu što će biti posljednja provjera za Svjetsko prvenstvo. Filip će pak zadnje pripreme za Nanning odraditi s reprezentacijom Rusije u olimpijskom kampu na Okruglom jezeru. 

Josip Freiler

Izvor: 3095