Sport 12.12.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Godišnja skupšina NK "Vidovčan"

Članovi Nogometnog kluba “Vidovčan” iz Donjeg Vidovca otišli su u subotu 10. prosinca s izborne godišnje skupštine s dvije nejasnoće. Tko će biti predsjednik kluba, a tko trener seniorskog sastava. Na tom skupu nije se iskristaliziralo ime prvog čovjeka kluba jer je dosadašnjem Blažu Jakupaku istekao 4-godišnji mandat, a trener seniora Srećko Gabaj je „elegantno“ dao do znanja da bi u proljetnom dijelu trebalo razmisliti o njegovom nasljedniku. Rekao je kako su seniori prije godinu dana u 2. međimurskoj nogometnoj ligi-istok bili prvi, a godinu poslije su pali na 10. mjesto čime on osobno nije zadovoljan, a vjerojatno ni vjerni navijači.
- ‘Konce’ sam počeo gubiti već u proljeće, nije sve išlo kako sam zamislio, a u jesenskom dijelu mnogo toga nije štimalo, istaknuo je Gabaj. Dodao je kako su im najveći neprijatelj bile povrede igrača čiji tako veliki broj ne pamti.
O rezultatima juniora, pionira i veterana govorili su njihovi voditelji Alen Nestić, Danijel Nemet i Zvonko Pišpek. Zadovoljstvo postignutim istaknuli su Nestić i Nemet, dok je Pišpek bio suprotnog stava dodavši da proljeće treba u njihove redove donijeti promjene.
Govoreći o jednogodišnjem minulom radu, Jakupak je rekao kako je ova godina bila jubilarna. Klub je dostojanstveno obilježio 65. rođenda. Dodao je kako su u klubu imali i dva jasna cilja, postaviti rasvjetu na igralište i dograditi klupske prostore. Rasvjetu su dobili, a potonje je odgođeno za neka bolja vremena. Rasvjeta je klubu bila i najljepši rođendanski dar, a veličina joj je da su u njenoj realizaciju učestvovali svi, od općine, kluba, navijača te mnogih sponzora i donatora. Zbog toga je ukupno koštala samo 86.950 kuna, gradila se u dvije faze. Klub je za nju osigurao 20.578,20 kuna, općina Donji Vidovec 38.291 kunu, a ostalo je otpalo na ranije spomenute.
Na svemu postignutom čestitke je nazočnima uputio općinski načelnik Josip Grivec, ali je čestitao i svim igračkim kategorijama što su ugradili dio sebe u klub. Skupština kluba je izabrala 15-člani Upravni odbor, četvoricu moraju glede statuta izabrati naknadno, a još je rečeno da će se još tijekom ove godine znati prvo ime čelnog čovjeka kluba.

Mladen Grubić

Izvor: 2955