Sport 24.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

GODIŠNJA SKUPŠTINA HPD-a MEĐIMURJE

Hrvatsko planinarsko društvo Međimurje iz Čakovca održalo je redovnu godišnju skupštinu. Osvrt na rad Društva u protekloj godini opširno je iznio predsjednik Društva Bogomir Trabe, s naglaskom na organizirane izlete u 2009. godini. Rekao je da je Društvo bilo aktivno i pohodilo gorje u susjednoj Republici Sloveniji, Austriji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, a ponajviše u Hrvatskoj.
Međimurci su u protekloj godini obišli planine otoka Krete, popeli se na vrh Dachestaina u susjednoj Austriji, posjetili planine Bosne - Vranicu, Vlašić i popeli se na najviši vrh Hercegovine Čvrsnicu. U Sloveniji su pohodili Kamniške i Julijske alpe te Uršlju goru, Roglu, Golte i Mrzlicu. U Hrvatskoj su pohodili najviše planina: Velebit, Karlovačko gorje, Gorski kotar, planine otoka Hvara, Požeško gorje i stalne destinacije Ivanščicu i Ravnu goru.
Članovi Društva Tomislav Bistrović i Franjo Janković položili su ispit za vodiče društvenih izleta, a planira se i ove godine barem dvoje članova Društva uputiti na tečaj za VDI. Društvo je u protekloj godini poslovalo pozitivno i nije bilo potrebe za aktivnostima Suda časti. Za obilazak hrvatskih planina posebno priznanje dobili su Verica i Ivan Sermek iz Svetog Križa, a brončanu značku Franjo Janković iz Male Subotice. Uz pozdrave i dobre želje u narednoj godini prisutnih predstavnika Planinarskog društva Bundek iz Murskog Središća, Ekstrema iz Čakovca i Preloških planinara te predstavnika Turističke zajednice Grada Čakovca, nastavljeno je druženje uz tombolu i zakusku koju su spremile vrijedne članice Društva.
(al)

Izvor: 2865