Sport 01.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Danica Korunić nova predsjednica

GODIŠNJA SKUPŠTINA “SPORTA ZA SVE”

U sportskom centru ATON u Nedelišću održana je godišnja skupština Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ koja je ujedno bila i izborna. Skupština je počela minutom šutnje za nedavno preminulog prof. dr. sc. Mirka Relca, utemeljitelja hrvatske rekreacije i doživotnog počasnog predsjednika Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“. U kratkom uvodnom izlaganju s radom Saveza nazočne je izvijestio Marijan Vugrinčić, tajnik Saveza. Istaknuo je ulogu rekreacije u prevenciji i zaštiti zdravlja građana te posebno pohvalio činjenicu da članice MSSR-a dolaze iz svih općina i gradova Međimurske županije. Veseli činjenica da je MSSR vodeći u Hrvatskoj po školovanju stručnih kadrova, posebno voditelja aerobika kojih je trenutno 40 u Međimurju.
Unatoč tome, žalosna je činjenica da je MSSR od Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije za rad u protekloj godini dobio samo 2.500 kuna. Da je poslovanje u protekloj godini bilo u redu i u skladu sa zakonskim odredbama nazočne je izvijestila Sonja Tkalčec, članica NO-a. Izvješće o radu i financijsko izvješće jednoglasno su prihvaćeni. Kako je Boris Cizar, dugogodišnji predsjednik MSSR-a, zbog zdravstvenih razloga zamolio članove da ga oslobode ove funkcije, došlo je i do nekih promjena u rukovodstvu. Za novu predsjednicu jednoglasno je izabrana Danica Korunić iz Šenkovca, dosadašnja članica Upravnog odbora. Uz nju, u UO su izabrani i Boris Cizar, Danica Glad, Nada Hoblaj, Đurđica Slamek, Štefanija Damjanović i Marijan Vugrinčić. U Nadzorni odbor izabrane su Ljiljana Šipuš, Sonja Tkalčec i Vera Srša.
Na svečanom dijelu skupštine dodijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama za rezultate postignute tijekom 2009. godine. Temeljem odluke Upravnog odbora, u skladu s odredbama Pravilnika za dodjelu priznanja, DIPLOMOM su nagrađeni: Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Dragoslavec Breg, Općina Orehovica, USR “Sport za sve” Mursko Središće, USR “Sport za sve“ Dragoslavec Breg, Društvo žena Pušćine, USR “Sport za sve” Plešivica, USR “Sport za sve“ Prelog, USR “Sport za sve“ Mala Subotica, Božica Šantek, Josip Hodak, Marija Trstenjak, Danica i Željka Turk i Ivica Majsan.
ZAHVALNICE za dugogodišnje volontersko suđenje na različitim sportsko-rekreacijskim natjecanjima dobili su: Mirko Špicar iz Nedelišća, Valentin Šipuš iz Male Subotice, Danica Korunić iz Šenkovca, Ljubica Dragović iz Savske Vesi, Darko Novak, Lidija Jambrović, Nikolina Košir, Štefanija Damjanović, Kole Mihajlov, Boris Cizar i Marijan Vugrinčić iz Čakovca.
Tekst i snimke Valentin Šipuš

Godišnje nagrade najboljima

Godišnju nagradu - MEDALJU ZA RAZVOJ I UNAPREĐENJE SPORTSKE REKREACIJE ove je godine dobilo dvoje istaknutih međimurskih rekreativnih djelatnika:
MARIJA PREKUPEC, rođena 22.6.1965. g. iz Gardinovca, po struci prvostupnik sestrinstva, apsolvent na specijalističkom diplomskom studiju Javnog zdravstva u Zagrebu. Zaposlena u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije u kojem aktivno sudjeluje u provođenju programa vezanih uz tjelesnu aktivnost i poboljšanje zdravlja. Članica je Tima za zdravlje Općine Belica. Radeći u Domu zdravlja 19 g. kao patronažna sestra, bila je vezana s građanima svih dobnih skupina i inicijator mnogih akcija vezanih uz tjelesnu aktivnost i očuvanje zdravlja. Inicijator je osnivanja udruge građana „Gardruža“ u kojoj je permanentno aktivna i inicijator raznih aktivnosti: uvođenje redovnog tjelesnog vježbanja za građane Gardinovca, sudjelovanje na obiteljskim sportsko-rekreativnim festivalima, ožujskim susretima žena, festivalima sportske rekreacije žena, edukativni susreti, natjecanje ekipa općina i gradova MŽ, pješačenja, biciklijade, izleti, nogometne utakmice žena, dječje sportske igre, obilježavanje svjetskog dana srca i druga sportska natjecanja. Trenutno obnaša dužnost predsjednice udruge građana „Gardruža“.
FRANJO POSAVEC, rođen 4.10.1952. g. iz Lopatinca, po zanimanju strojobravar. Sportom se počeo baviti od 14. godine igrajući nogomet za omladinski klub Mali Mihaljevec, a nakon toga za „Hajduk“ Brezje, NK „Sloboda“ Slakovec i na kraju nogometne karijere, koja je trajala 21 godinu, u NK-u „Venera“ Pleškovec. Kao predsjednik MO-a Lopatinec inicijator, organizator i sudionik je prvih seoskih igara u Lopatincu. Seoske igre prihvaćene su od velikog broja mještana Lopatinca i okolnih sela. Kao vođa ekipe, odlazio je na natjecanja na državnom nivou kojih je bio organizator HSSR „Sport za sve“ pod nazivom „Hrvatski festival sportske rekreacije na selu“. Bio je 1997. godine sudionik organizacije i glavni sudac natjecanja Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu“ održanih u Lopatincu. Unatrag dvije godine, sudionik je organizacije i provedbe Međimurskog festivala sportske rekreacije na selu. HSSR „Sport za sve“ dodijelio mu je plaketu za zalaganje u organizaciji i suđenju na seoskim igrama.
Ove godine MSSR je po prvi put dodijelio POVELJU DOŽIVOTNOG POČASNOG PREDSJEDNIKA SAVEZA koju je dobio profesor BORIS CIZAR iz Čakovca. Nakon završene gimnazije u Čakovcu, uspješno je završio Kineziološki fakultet u Zagrebu, a po odsluženju vojnog roka, zaposlio se u Ekonomskoj i trgovačkoj školi u Čakovcu u kojoj već 35 godine radi kao profesor TZK-a. Istaknut je sportski djelatnik koji je obavljao značajne funkcije u različitim tijelima sportskih asocijacija. Bio je član Skupštine Zajednice sportskih udruga i saveza Medimurske županije (2 mandata), Društva kineziologa, atletskog kluba, udruga „Sport za sve“ i školskog sportskog društva. Danas je član Izvršnog odbora MSSR-a „Sport za sve“ (6 mandata), član je Skupštine Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ (5 mandata). Prvi je put 1984. g. izabran za delegata općinskog saveza „Partizan“ Čakovec u Skupštinu „Partizana“ Hrvatske. U svom sportskom životu radio je kao učitelj plivanja, skija-nja, spasitelj iz vode, snimatelj, sudac na sportsko-rekreativnim susretima. Danas je voditelj aerobika u dva mjesta, a u školi u kojoj je zaposlen aktivan je u školskom sportu u kojem je sa svojim ekipama već mnogo godina u samom državnom vrhu. Sudjelovao je na Europskom festivalu sportske rekreacije u Austriji, na brojnim hrvatskim festivalima sportske rekreacije, Ožujskim susretima žena i dr. Često je prisutan na raznim stručnim skupovima i savjetovanjima vezanim uz sport na kojima je i aktivno sudjelovao sa svojim stručnim radovima. Redovit je polaznik Ljetne škole kineziologa Hrvatske, savjetovanja o obuci neplivača, savjetovanja o sportskoj rekreaciji, savjetovanja o sportu osoba s invaliditetom, stručnih seminara voditelja aerobika, a ujedno je i licencirani predavač na tečajevima osposobljavanja voditelja sportsko-rekreativnih programa koji se organiziraju od strane HOO-a - Hrvatske olimpijske akademije. Aktivan je sudionik u organizaciji velikih međunarodnih priredbi kao što su Univerzijada 87., JUPEA 89., sportska natjecanja invalida Domovinskog rata, raznih velikih sportskih priredbi, međunarodnih utakmica, državnih prvenstava u raznim granama školskog sporta, hrvatskih festivala sportske rekreacije žena. Za svoj samoprijegoran amaterski društveni rad nagrađen je medaljom za razvoj i unapređenje sportske rekreacije Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“, istom medaljom na županijskom nivou, nagradom „Franjo Punčec“ dodijeljenom od Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, nagradom Društva kineziologa Hrvatske, kao i nizom drugih prigodnih nagrada, priznanja i pohvala.
Predsjednik je Međimurskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ od njegovog osnivanja. Pod njegovim vodstvom MSSR „Sport za sve“ unatrag 20-ak godina omasovio je članstvo tako da je najveći savez u Hrvatskoj po broju članica, masovnosti, kvaliteti i stručnosti rada te najcje-njeniji savez u Republici Hrvatskoj i u samom je vrhu po postignutim rezultatima.

Izvor: 2862