Sport 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Godišnja skupština Vidovčana

U subotu 21. prosinca održana je redovna izvještajna godišnja skupština NK-a Vidovčan Donji Vidovec. Bio je to skup na koji su došli klupski članovi, simpatizeri, predstavnici drugih mjesnih udruga i gosti među kojima je bio i općinski načelnik Josip Grivec, a mahom su izostali oni o kojima se najviše govorilo - igrači. Klupski predsjednik Blaž Jakupak u svom osvrtu na minuli jednogodišnji period je istaknuo kako godinu neće pamtiti po posebnim rezultatima ni u jednoj kategoriji. Pitajući se za to rekao je kako ne zna što je tome razlog.
- Najviše smo očekivali od seniorskog sastava koji se natječe u II. ŽNL-istok u kojoj su u proljetnom dijelu jedva izbjegli ispadanje, a ni sada na kraju jesenskog dijela natjecanja situacija nije nimalo bolja. Unatoč tome ostanak u ligi ne bi smio biti upitan.
Pohvalno se izrazio o investicijskim ulaganjima koje su stvorile uvjete u klupskim prostorima na kojima bi im mnogi mogli zavidjeti, a u to su iz skromnog klupskog proračuna i pomoć Općine utrošili 250.000 kuna. Dodamo li k tome da je klub za redovno održavanje igračkog kadra potrošio 134.500 kuna dolazi se do konstatacije kako je logistika jedina zadovoljila. “Mi igračima stvaramo uvjete, a oni nama ničim ne vraćaju”, zaključio je svoje izvješće Jakupak.
Seniorski sastav je kroz jesenski dio promijenio tri trenera!? S njima je počeo raditi iskusni strateg Srećko Gabaj koji ih je napustio nakon 4. kola. Bio je nazočan skupštini, ali nije želio govoriti. Nakon toga ih je preuzeo Ivan Vidović, klupska legenda, koji je ostavio momčad četiri kola prije kraja.
- Bilo je to poslije utakmice s Dravom D. Mihaljevec u kojoj momčad nije ništa pokazala. Četvrt stoljeća sam uz ovaj klub, ali tako sramotnu igru nisam nikada vidio. Smatram da je osnovni razlog slabih rezultata neredovito treniranje, izuzev Varge, Matulina i Lukše, te je upozorio kako je situacija u momčadi kritična i ozbiljna. Poslije njega momčad je vodio igrač-trener Danijel Nemet koji je mahom potvrdio navode svog prethodnika. Ivica Gabaj, trener mlađih uzrasnih kategorija, je pohvalio rad pionira s kojima mu je cilj unaprijediti igru, disciplinu i ustabiliti dolazak na treninge. S juniorima je nezadovoljan i oni su preslika seniora pa ne vidi svijetlu perspektivu iz ovih redova za popunjavanje seniorskog sastava. Ivan Vidović je govorio o radu je veterana kazavši kako su oni kroz godinu imali dva perioda, relativno loš u proljetnom dijelu, zbog izostanka ključnih igrača s utakmica, i sjajnu jesen gdje su u Veteranskoj ligi MNS-istok prvaci s intencijom da to i ostanu, a to je razlog što su se“posložili“ čvrsto obećavši kako će u igri,odnosno obvezama pružiti maksimum.
Kako dalje? Ovdje je Jakupak istaknuo daljnje investicije na održavanju klupskog objekta i njegovog okoliša, a na veterane je apelirao da se uključe u rad klupskih struktura. Pozvao je na sveopću mobilnost igračkog kadra kojem su neophodna neka pojačanja te je obznanio kako će u proljetnom dijelu natjecanja momčad voditi DamirUjlaki iz Kotoribe, inače igrač veteranskog sastava, čije ime kao igrača visoko kotira u međimurskom nogometu.
Na skupštini je podijeljeno desetak zahvalnicama tvrtkama i pojedincima koji su posebno pomogli klupski rad. Obraćajući se skupu, općinski načelnik Josip Grivec je rekao kako bi volio da prvenstvenu ljestvicu seniorskog sastava gleda obrnuto okrenutu te je dodao kako se Općina maksimalno zalaže kako bi mladima pružila sve potrebne uvjete uza rad s jedinim ciljem da se što više njih bavi sportom.

Mladen Grubić

Izvor: 3062