Sport 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Golik: Imamo snaga za prvo mjesto

GORDAN
GOLIK, IGRAČ NK MEĐIMURJA
Imamo snaga za prvo mjesto
Jesenji prvaci 3. HNL-e sjever, nogometaši čakovečkog Međimurja s pripremama za odlučujući dio prvenstva počeli su 15.siječnja. Jedan od onih koji s nestrpljenjem čekaju početak istih je i iskusni i provjereni,prvoligaški igrač, jedan od najboljih protekle jesenje sezone Gordan Golik, s kojim smo kratko porazgovarali.
Na pitanje koliko je točno da je u pauzi prvenstva trebao promijeniti klupsku sredinu, decidirano je odgovorio:
-To je sada „prošlost“, s odgovornima u klubu sve je riješeno na obostrano zadovoljstvo i nastavljamo suradnju. Osim što ću kao igrač dati sve od sebe da i na kraju prvenstva završimo na prvom mjestu i kroz kvalifikacije osiguramo drugoligaški status, radit ću u klubu profesionalno.
Na pitanje oko plasmana u jesenjem dijelu i kako u drugom – odlučujućem dijelu prvenstva također je bio vrlo realan:
- U klubu su odgovorni dobro postupili kada su odlučili da se momčad bazira uglavnom na mladim, domaćim igračima. Osvajanjem naslov jesenjih prvaka dokazali smo da su bili u pravu. Moglo je to biti i bolje, mogli smo imati bolju bodovnu zalihu, to je također točno, u drugom dijelu prvenstva unatoč vrlo zahtjevnog i teškog rasporeda dokazat ćemo svoju kvalitetu, dobro ćemo se pripremiti i motivirati i spremno čekati sve izazove i iskušenja.
Za kraj nešto oko igračkog kadra i pojačanja:
-To nije u mojoj domeni, imamo odličnog trenera i stručni stožer, također i logistiku na čelu s predsjednikom i direktorom kluba Marijanom Uršanićem i Stjepanom Hamonajcem koji će odlučiti o tome.
Neslužbeno saznajemo da će klub u drugom dijelu prvenstva napustiti mladi Karlo Baksa i Jurica Vručina koji je teže ozlijeđen u prvom dijelu prvenstva.
Josip Freiler

Izvor: 3065