Sport 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

HAMONAJEC: Imali smo najmanju podršku

Kraj kalendarske godine, također i prvog dijela prvenstvene sezone bila je prilika za razgovor s direktorom čakovečkog, sada treće ligaša Međimurja Stjepanom Hamonajcem. Kao i uvijek do sada s njim je interesantno razgovarati, ovaj put tema je bila ocjena nastup čakovečkog sastava u jesenjem dijelu prvenstva i onome što slijedi tijekom prvenstvene pauze i onda do kraja prvenstva.
- Nakon što prvenstveno zbog financijskih poteškoća nismo uspjeli zadržati drugoligaški status i nakon što su nas u gradu Čakovcu, Međimurskoj županiji i Zajednici sportova Međimurja također otpisali, uspjeli smo se ipak zahvaljujući nekolicini pojedinaca iz malobrojne uprave kluba na čelu s predsjednikom Marijanom Uršanićem, u jesenjem dijelu treće ligaškog prvenstva „postaviti na noge“. Sastavili smo mladu i perspektivnu momčad, sastavljenu uglavnom od domaćih igrača, u većem dijelu sezone bili na vodećoj poziciji i samo zahvaljujući neefikasnosti u finišu sezone nismo osvojili jesenji naslov prvaka. Za to međutim imamo realne šanse u drugom dijelu prvenstva što bi nam dalo pravo igrati kvalifikacije za 2. ligu. I dalje imamo financijskih dubioza, mnoge smo riješili. Posebno moram istaći nezadovoljstvo što smo na svim utakmicama osim u Svetom Martinu na Muri kada smo igrali s međimurskim trećeligašima bili loše primljeni na i van terena, posebno u Nedelišću. Iskreno se nadam da u drugom dijelu prvenstva neće više biti tako, jer razlozi takvog odnosa nisu poznati. Tim više što su mnogi igrači u tim klubovima ponikli u našim redovima i igrali prije toga u našem klubu.
Kao klub pak smo od svih naših, međimurskih predstavnika u 3. ligi imali najmanju podršku odgovornih za sport i onih koji osiguravaju sredstva za sport iako smo nosioci kvalitete nogometa u našem kraju. Tu mislim i na odgovorne u Međimurskom nogometnom savezu koji, a to je mnogima poznato, ne vode dovoljno brige za naš najpopularniji i najmasovniji sport, više brinu o osobnoj afirmaciji. Sve ovo govorim zbog boljitka međimurskog nogometa, naravno i našeg kluba, rekao je Hamonajec, a na pitanje kako će se u klubu „ponašati“ i djelovati u pauzi prvenstva i onda u njegovom odlučujućem dijelu, rekao je:
- Upravo su u tijeku dogovori s trenerom s kojim ćemo igračkim kadrom u odlučujući dio prvenstva, nekim ćemo igračima zahvaliti na dosadašnjoj suradnji, pregovaramo s nekoliko igrača koji bi trebali biti pojačanja (imena nije želio otkriti op.a.), tako da u proljeće pokušamo sve ostvariti zacrtane ciljeve. Pri kraju su i poslovi oko preoblikovanja kluba, čeka se konačna odluka Ministarstva sporta po tom pitanju da iza toga održimo Skupštinu kluba i donesemo odgovarajuće odluke po tom važnom za klub pitanju. A s pripremama za novu sezonu trebali bi početi 21. siječnja, završio je Hamonajec i svim međimurskim sportašima i ljubiteljima sporta, nogometa posebno zaželio ugodne božićne praznike i mnogo sreće i uspjeha u novoj 2013. godini.

Josip Freiler

Izvor: 3009