Sport 14.06.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

HNS odlučio: "Međimurje" u treću ligu!

Na sjednici Natjecateljske komisije Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza potvrđeni su prijedlozi Komisije za propise oko 16 sudionika Druge lige u idućoj sezoni. To su: Dugopolje, Pomorac, Mosor, Vinogradar, Imotski, Rudeš, Gorica, Hrvatski dragovoljac, Radnik, Junak, Solin i HAŠK (plasiran iza Međimurja?!) sadašnji drugoligaši, Lučko i Šibenik koji su ispali iz Prve lige, te novi članovi Primorac Stobreč i Zelina Sv. Ivan Zelina. Neki od navedenih vrlo su dvojbeni zbog niza nedostataka a ipak imaju “zeleno svjetlo” HNS-a.
Na pitanje zašto među sudionicima nema i NK “Međimurja” odgovoreno nam je da se Čakovčani nisu pridržavali zadanih rokova oko dostave dokumentacije i da ona nije potpuna. Sada je očito da nas u čakovečkom klubu nisu do kraja točno obavijestili o pravom stanju stvari i da trebaju početi planirati svoj nastup u Trećoj ligi, posebno kako što prije ponovo osigurati drugoligaški status. Naravno s dobro sređenim organizacijskim i financijskim stanjem što sada nije tako pa je i to sigurno jedan od razloga što nisu dobili licencu za nastup u Drugoj ligi. Jer odluka IO HNS-a je konačna.

HAMONAJEC: OGORČENI SMO!

- Cijeli smo predmet oko licenciranja kluba dali u ruke odvjetničkom uredu Golenko koji će dokazati koliko smo u pravu mi ili HNS, rekao nam je očito uzbuđeni direktor Stjepan Hamonajec, i dodao:
- Slažemo se igrati u rangu kojeg smo igrama na terenu zaslužili, to tražimo isto i za ostale, također da kod licenciranja imamo svi jednaki tretman što u ovom slučaju nije tako pa će o svemu tome imati posla i organi van nogometa. Prema nekima je HNS “majka”, prema nama “maćeha” i to tako neće ići bez odgovarajućih posljedica. Netko za takve nepravilne radnje mora snositi odgovornost, neki se u odnosu na druge očito protežiraju i dobro je da konačno dolazi do nadam se pozitivnih pomaka dolaskom novih ljudi i ideja. Neki sadašnji članovi IO-a očito protežiraju svoje predstavnike, naši u Međimurskom nogometnom savezu su po tom pitanju totalno pasivni iako ne bi smjeli biti. Od Čakovca do Vukovara više nema drugoligaša što je zabrinjavajući podatak! Veselimo se zato novim ljudima u vrhu naše krovne nogometne organizacije koji će konačno nogomet voditi prema boljitku, ne štititi svoje interese i imati prilikom odlučivanja dvostruka mjerila kao što je sada to slučaj, rekao je Hamonajec.
Josip Freiler

Puclin najbolji strijelac

U klubu su završili su i s obradom statističkih podataka za proteklu drugoligašku sezonu. Tijekom sezone za čakovečki sastav je nastupio 31 igrač, najviše nastupa (27) bilježe Josip Zeba, Filip Petak i Josip Puclin, slijede sa po 25 nastupa Jurica Marčinković i Nikola Barat, Antonio Dodlek sakupio je 24, Luka Bešenić 20 nastupa itd.
Najbolji strijelac sa 6 golova bio je David Puclin, Nicolas Nynkeu je postigao 3, Dario Tomić, Jurica Marčinković, Davor Piškor, Mario Garba, Roberto Skoliber, Ivan Ćosić i Nikola Barat 2, a po 1 pogodak postigli su Leonard Vuk, Tomislav Levačić, Filip Petak, Antonio Dodlek, Ivan Begović, Zlatko Mikić i Mustafa Menzil. U 28 odigranih utakmica Čakovčani su ‘inkasirali’ 51 žuti i 2 crvena kartona, a što se tiče gledanosti, tijekom prvenstva gledalo ih je tek 1.600 gledatelja. Valjda će u novom prvenstvu biti bolje.

Izvor: 2981