Sport 01.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Hoće li rukometašice Zrinskog zaigrati u 1. ligi?

Iako su kao superiorne prvakinje 2. lige sjever osigurale nastup u 1. ligi, iako su u međuvremenu osvojile i naslov kadetskih državnih prvakinja, još uvijek nije sigurno hoće li rukometašice Zrinskog igrati u 1. ligi ili će i dalje biti drugoligašice. Unatoč tome što je ulazak u 1. ligu najveći uspjeh kluba u njegovoj kratkoj povijesti. O sudjelovanju kluba u našem najelitnijem rangu natjecanja znat će se tek nakon Plenuma klubova 1. i 2. lige koji će se 4. srpnja održati u HRS-u Zagrebu. Financijska problematika najveći je razlog toj još uvijek velikoj dilemi iako se u klubu čini sve da ta dilema prestaje to biti.
Održan je sastanak u Županiji gdje su odgovornima kluba novi župan i njegov zamjenik Matija Posavec i Zoran Vidović obećali pomoć u granicama trenutnih mogućnosti, čak i konkretnu oko osiguranja prijevoza na utakmice, plaćanje dvoranskog prostora za treninge i utakmice i osiguranje prostorija za rad kluba, naravno i određena sredstva po kriterijima Zajednice sportova, također i pomoć u razgovorima kod potencijalnih sponzora. Takva obećanja odgovorni u klubu dobili su i u Gradu Čakovcu od novog gradonačelnika Stjepana Kovača koji je uz razgovore s odgovornima upriličio i prijem za igračice i stručni stožer.
► Od obećanja se ne živi, klubu je potrebna hitna pomoć i financijska “injekcija” da normalno djeluje. Predsjednik Šarić i nekoliko članova uprave, što nije dovoljno, hitno im treba pojačanja, čine velike napore da osiguraju sredstva. Hoće li uspjeti veliko je i još uvijek otvoreno pitanje, 4. srpanj je blizu, odluka do tada treba biti donesena, bila ona igranje u 1. ili 2. ligi.
Mlade igračice osobno su se emotivnom molbom obratile za pomoć na mnoge adrese, hoće li uspjeti kod sponzora ostaje za vidjeti. Ukratko, čeka nas tjedan isčekivanja, nadamo se da će odluka ipak biti pozitivna i da će Čakovčanke igrati 1. ligu što su apsolutno zaslužile svojim igrama i zalaganjem na parketu. A unatoč svih problema u klubu i dalje rade na omasovljenju, velik broj mladih prisustvuje rukometnom kampu koji se odvija na terenima Ekonomske škole što potvrđuje da je rukomet uz nogomet najpopularniji, ali i najtrofejniji, ovaj puta uz gimnastiku, međimurski sport. (J. Freiler)

Izvor: 3036