Sport 18.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Humanitarna akcija: Zaplivajte do svjetlosti

Čakovečki Lions klub Zrinski u petak i subotu organizira svoju šestu zaredom akciju Plivanjem do svjetlosti. Na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu plivat će se od 20. travnja, u 17 sati do 21. travnja, u 17 sati. Neprekidno plivanje u 25-metarskom bazenu bit će znak podrške svih uključenih plivača u pomaganje našim sugrađanima i solidarnost s najboljim namjerama.
Akcija će svojim prihodom pridonijeti realizaciji ideje vezane uz otvaranje Kutka za slijepe i slabovidne u Knjižnici Nikola Zrinski te kao pomoć Društvu Naša djeca u njihovom projektu I ja bih na more.
- Iza nas su akcije Plivanja do svjetlosti s tisućama sudionika i kilometrima preplivanih dužina. Nadamo se da će petak i subota koji su pred nama biti dio mozaika za koji ćemo moći reći da je na najbolji način upotpunio sliku humanitarnog djelovanja u našem gradu. Akcija okuplja stotinjak volontera koji u 24 sata dežuraju na svim poslovima koji se odvijaju u okviru ovog projekta i na tome smo unaprijed zahvalni. Pridružit će nam se i naši mladi iz Leo kluba Čakovec koji uvijek pokazuju spremnost da daju svoj obol u dobrotvornom djelovanju. Zahvalni smo i donatorima i sponzorima koji su i u ovom uistinu nezavidnom vremenu pokazali razumijevanje i susretljivost da nas podrže. Troškovi akcije nisu mali, prihodi su ih uvijek dosad nadmašivali i nadamo se da će tako biti i ovaj put - ističe predsjednik Kluba Saša Senčar.
Miodrag Novosel, kojeg u Klubu smatraju tehničkim direktorom akcije, u tom smislu iznosi podatke o broju sudionika koji je u godinama iza nas rastao proporcionalno popularnosti akcije te s početnih 300 došao na 800. Gordan Vrbanec je idejni začetnik inicijative da se Knjižnici u Čakovcu osigura Kutak za slijepe i slabovidne.
- Željeli bismo i svojim sudjelovanjem omogućiti otvaranje Kutka u kojem će slijepi i slabovidni dolaziti do knjiga i multimedije prilagođene njihovim potrebama i mogućnostima. Jednako tako, želimo i djeci određenog socijalnog statusa pomoći da lijepo provedu ljetne dane posredstvom Društva Naša djeca - rekao je Vrbanec.
Članovi LC-a Zrinski odlučili su osnovati riznicu u koju će sami donirati novac potreban za početno opremanje spomenutog Kutka za slijepe i slabovidne.
A. Ličanin

Izvor: 2973