Sport 17.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Humanitarna utakmica za Katružu

Nogometna utakmica, odigrana u Prelogu u četvrtak, između ekipa Međimurske županije i Humanih zvijezda Hrvatske, završila je lijepom simbolikom: dvostrukom, sretnom sedmicom! Rezultat 7:7 sluti da će županijska Humanitarna zaklada Katruža još mnogima vratiti osmijeh i nadu. Utakmica je odigrana u sklopu obilježavanja 11. obljetnice Katruže te je kompletan prihod od ulaznica namijenjen daljnjem djelovanju ove zaklade. Za ekipu domaćina - Međimursku županiju - igrali su: Miroslav Horvat (kapetan), Branko Sušec, Miro Lisjak, Matija Novak, Josip Lepen, Ivan Cerovec, Vladimir Domjanić, Zdravko Repalust, Goran Gotal, Damir Srpak, Nenad Hranilović i Stanislav Rebernik, a u Humanim zvijezdama Silvio Marić, Marin Galić, Edo Mujčin, Miroslav Bićanić, Damir Škaro, Nikica Miletić, Željko Ačkar, Alen Peternač, Dražen Posavec, Marko Anušić, Matej Ivoš i Branko Tušek.
Golovi i nogometaški kvadricepsi haenesovca Nenada Hranilovića, izazvali su uzvike oduševljenja među ljepšom polovicom ekipe Katruže, iz čijih su se redova čuli povici: “Bravo Neno! Glasat ćemo za HNS!
Pažljivim promatračima utakmice nije promaknulo da su najuspješniji tandem na parketu činili golgeter Hranilović iz spomenutog HNS-a te podturenski načelnik Josip Lepen (HDZ), a Preložani znaju da je to zbog “mikroklime” u njihovom gradiću u kojoj ova koalicija prosto - buja.
U poluvremenu je Miljenko Ovčar vodio i licitaciju za dvije nogometne lopte s potpisima igrača kojom su namaknuta dodatna sredstva za Katružu: jednu je loptu kupio gradonačelnik Preloga Dragutin Glavina za 600 kuna, a drugu poduzetnik iz Draškovca Josip Kobal za 1.500 kuna.
Sudionike humanitarnog događaja pozdravila je i ravnateljica OŠ Prelog Nina Lesinger te primila nogometnu loptu - poklon Humanih zvijezda školi, a još nekoliko lopti gosti su darovali najmlađim igračima Nogometnog kluba Mladost Prelog. Dar su od Silvija Marića u ime svog kluba primili mali nogometaši Goran Golub, Leonardo Baksa i Tom Novak.
Željka Drljić
Snimio D. Lesar

Izvor: 2951