Sport 03.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

I. HNL: Prva pobjeda "Međimurja" u gostima

ISTRA 1961 1
MEĐIMURJE 2
PULA - Stadion Veruda. Gledatelja: 2500. Sudac: Vučkov (Rijeka). Pomoćnici: Volf i Kezele. Delegat: Stanković. Strijelci: 0:1 Vuka (9), 1:1 Stupić (32), 1:2 Golubović (52).
Istra 1961: Lisjak, Barišić, Pauletić (29. Traore), Kacić, Marković, Anđelković, Chago, Alimi (56. Župan), Bodrušić (69. Šehić), Stupić, Roce. Trener: Valdi Šumberovac
Međimurje: Vuljanko, Georgievski (70. Melnjak), Amauri, Valentić, Bubalo, Aganović, Darmopil, Eliomar (77. Cicero Lima), Grgić (56. Kovač), Vuka, Golubović. Trener: Srećko Bogdan
Pobjedom je naš prvoligaš otvorio odlučujući dio prvenstva, prekinuli su crni niz poraza na utakmicama kada gostuju, pobijedili su direktnog protivnika u borbi za osiguranje prvoligaškog statusa, sve to na teškom gostovanju pa su se bodovno izjednačili s Interom i Varteksom i sada se ‘lakše diše’. Trener Bogdan izabrao je dobru taktiku, a dokazano je da su i pripreme za nastavak prvenstva unatoč teških vremenskih uvjeta bile dobre, a forma pravovremeno tempirana.
Pobjeda je u Puli mogla biti i izraženija da su realizirane sve prilike, treba istaknuti podatak da su od 20. minute imali igrača više, zbog dva žuta kartona isključen je Chago, pa su do važne pobjede i bodova došli lakše. Iako su prvi put odigrali svih 90 minuta zajedno u vrhu napada, Vuka i Golubović djelovali su uigrano, svaki je postigao po jedan gol, svakome je jedan poništen. Prvi je rano postigao Vuka na dodavanje Eliomara, drugi, koji je odlučio pobjednika Golubović je efektno postigao na dodavanje Aganovića. Svoj je posao dobro odradio i vezni red pod vodstvom ponajboljeg igrača utakmice Darmopila, obrani ovaj put nema zamjerki, šteta da se teže ozlijedio Georgievski. Vratar Vuljanko u odlučujućim je trenucima u završnici i sudačkoj nadoknadi odličnim intervencijama spriječio domaćina da izjednači. Kad spominjemo domaćine imali su i oni svojih prilika i dobru igru u pojedinim fazama utakmice, naišli su međutim na boljeg protivnika i priznali zasluženost poraza.
• U subotu ponovo gostovanje na stadionu Zagreba kod Croatia Sesveta. Iako je riječ o posljednje plasiranom sastavu Lige utakmici se prilazi krajnje odgovorno i ozbiljno jer samo tako se može do bodova. A igrači do te utakmice očekuju da uprava održi obećanje glede isplata dugovanja nakon dogovora protekle subote pred put u Pulu. Za kraj još samo da je nakon poraza s Čakovčanima smijenjen trener Istre 1961 Šumberovac, a umjesto njega imenovan Zoran Vulić.
Josip Freiler

Izvor: 2862