Sport 17.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

II. HNL: U petak Međimurje u Dugopolje

U subotu počinje nova prvenstvena sezona u Drugoj nogometnoj ligi, koja broji 15 sudionika, među njima su i nogometaši Međimurja Čakovec. Prvu utakmicu igraju dan ranije, u petak kada gostuju u Dugopolju. Cijeli su tijek priprema Čakovčani su odradili na domaćem terenu u Čakovcu, odigrali su i nekoliko pripremnih utakmica i uglavnom spremni čekaju novu i tešku sezonu, gdje prvak ide u Prvu ligu, a iz lige ispada čak 4 momčadi.
- Unatoč teškoća pripreme su uglavnom bile uspješne, rekao nam je u kratkom razgovoru trener Čakovčana Miljenko Dovečer, i nastavio: - U novo prvenstvo startamo bez velikog broja standardnih igrača koji su igrali u protekloj sezoni, pa nam je bilo teško u kratkom pripremnom periodu uigrati novu momčad, s mnogo novih, uglavnom mladih igrača. Osim toga imamo izuzetno težak i zahtjevan raspored pa nam predstoji velika borba za svaki bod i osiguranje sadašnjeg statusa.
• Nešto o igračkom kadru?
- Rekao sam da imamo mnogo novih igrača, od kojih je većima mladih, mnogi su iz vlastitih, juniorskih i kadetskih redova. Posebno sam među njima zadovoljan igrom Međumureca, ugodno je iznenađenje Dodlek, ostali se moraju dobrim radom i zalaganjem čim prije još bolje uigrati. Od mladih domaćih spominjem Petaka, Barata, Vadlju, vratili su se naši dojučerašnji juniori Novko iz Dinama i Bukal iz Hajduka, dobro su radili i Marčec, Makar, Tomašek, Skoliber, Koren... Od standardnih iz proteklog prvenstva: Bešenića, Garbe, Ćosića i Begovića, tu su i mladi s godinu dana drugoligaškog iskustva Levačić i Kovačić, dobro bi nam u trenutnoj situaciji došao još jedan iskusni napadač i obrambeni igrač, to međutim ovisi između ostaloga i o financijskim mogućnostima, gdje smo trenutno ‘tanki’.
• Kojim ćete sustavom igrati?
- Uglavnom napadačkim 4-2-3-1 sustavom i takvim načinom se nadigravati sa svakim protivnikom, ali i sustavom ovismo o protivniku s kojim ćemo igrati. Ja sam optimista i realista glede konačnog plasmana, očekujem i u ime kluba pozivam gledatelja da nam pomognu u našim realnim nastojanjima.
• U petak je prvi test Dugopolju?
- Gostujemo kod kvalitetnog protivnika, svi su im igrači iz prošlog prvenstva ostali na okupu, imaju novog kvalitetnog trenera, domaćini su i favoriti. Nismo međutim bez izgleda, u prošlom smo ih prvenstvu iznenadili na njihovom terenu, možemo i sada ostati neporaženi ako odigramo borbeno, čvrsto i prema dogovoru, završio je Dovečer.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

IGRAČKI KADAR: Bešenić, Božak, Tizaj - vratari, Zeba, Novko, Petak, Hauš, Kovačić, Dodlek - obrana, Vadlja, Barat, Levačić, Begović, Ćosić, Bukal - vezni red, Međumurec, Garba, Marčinković Puclin - napad. Novi igrači-došli u klub: Dodlek, Habuš, Marčinković, Međumurec, Puclin, Zeba, Novko, Bukal. Otišli iz kluba: Andre Silva, Cicero Lima, Jukić, Vitas, Kokot, Vuk, Suntešić, Jambrešić, Vuka.

PAROVI 1. KOLA: Dugopolje - Međimurje, Hrvatski dragovoljac -Junak, Pomorac - Solin, Croatia Sesvete - Imotski, Hašk - Radnik, Mosor - Vinogradar, Gorica - Rudeš, MV Croatia slobodna.

Izvor: 2938