Sport 27.04.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

II. HNL: Zaslužena pobjeda Međimurja

MEĐIMURJE 3
MOSOR 1
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 150. Sudac: Sobol (Rijeka). Pomoćnici: Kramarić i Orišković. Delegat: Mladina. Strijelci: 1:0 Vuk (17), 2:0 Garba (42), 2:1 Marin Koštić (61), 3:1 Begović (67, 11 m).
MEĐIMURJE: Bešenić, Kovačić, Vitas, Andre Silva, Vuk (68. Jukić), Garba, Levačić, Begović, Jambrušić (82. Cicero Lima), Ćosić, Kokot (90. Bobičanec). Trener: Miljenko Dovečer
MOSOR: Karin, Rajačić, Kotromanović, Grubić, Čurić (46. Jakovčević), Roko, Marin Koštić, Marko koštić, Barić (70. Čurić), Vučemilović-Grgić, Dude (77. Radić)
- - - -
Važna utakmica za obje momčadi, na kraju apsolutna pobjeda Čakovčana. Koji su bolje otvorili susret i već u 1. poluvremenu iskoristili inicijativu. U 17. minuti došli su i u vodstvo. Gordan Vuk si je dobro ‘izborio’ poziciju za udarac, više od 20 metara pucao je ne baš jakim udarcem na gol Karina, koji je krivo procijenio udarac i lopta je njegovom krivicom završila u mreži, za ipak zasluženo vodstvo domaćih. Odmah iza toga gostujući igrač Barić je udarcem s dvadesetak metara pogodio prečku, a u 22. minuti priliku za povećanje vodstva nije iskoristio Jambrušić, a u 22. minuti Kotromanović je nakon udarca Kokota loptu s gol linije izbacio u polje. Iza toga je u 26. minuti dva puta odlično intervenirao Bešenić, oba je puta u prilici bio Vučemilović-Grgić. Nakon što je vratar Karin u 36. i 38. minuti obario zicere Garbe i Kokota u 41. minuti bio je nemoćan. Vitas se izborio na centru za jednu loptu, prosijedio je do Ćosića, ovaj do Garbe koji je bio precizan za 2:0 vodstvo domaćih. Do kraja poluvremena vodstvo je mogao povisiti Begović, nije pa se je na odmor se je otišlo tek s dva razlike za domaće. Koji su do 60. minute kontrolirali rezultat, nisu baš pokazivali volju opasnije ugroziti Karina. Tek nakon što je Marin Koštić dobro reagirao u domaćem kaznenom prostoru i postigao pogodak, domaći su ponovo zaigrali opasnije pa je Begović iz opravdano dosuđenog kaznenog udaraca nakon što je pred Karinom srušen Garba, postigao 3. pogodak i riješio pitanje pobjednika. Jer do kraja susreta prilike povećati rezultat nisu iskoristili Garba dva puta i Begović što samo potvrđuje da je prognoza uoči utakmice o pobjedi Čakovčana bila realna.
• No da bi se i dalje bilo i sredini tablice treba dobar rezultat u dva susreta koji predstoje. Danas (utorak) u Dugopolju, a onda u subotu u Čakovcu s Croatia Sesvetama (16.30 sati, SRC Mladost).
Josip Freiler

Izvor: 2922