Sport 23.08.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

III. HNL SJEVER: Počeli svi osim Čakovca

NEDELIŠĆE 2
VIROVITICA 1
Čakovec - SRC Mladost. Gledatelja: 300. Sudac: Hruškar (Bjelovar). Strijelci: 1:0 Jagec (11, 11 m), 2:0 Marčec (43), 2:1 Škaro (87).
Nedelišće: Posavec, N. Pintarić, Đukes, Sečan, Bujanić, Perko (74. Jambrošić), Jagec (46. Jarić), Mihalic, Piškor, Marčec (53. F. Pintarić), Vizinger. Trener: Nenad Marčec
Nedelišćani su u novu sezonu startali pobjedom. Poveli su u 10. minuti; Piškora je u kaznenom prostoru nepotrebno za dres povukao Blažević, a iz opravdano suđenog kaznenog udarca Jagec je bio precizan. U 27. minuti Jagec je lukavo s 20-ak metara pucao, Bartolić je krajnjim naporom loptu izbacio u korner. Iza toga teže je ozlijeđen Bartolić i kolima hitne pomoći prebačen u čakovečku bolnicu, a 3 minute pred kraj poluvremena domaći su povećali vodstvo. Mladi Marčec dobro je na 10 metara od gostujućeg vratara prihvatio loptu upućenu od Piškora, ogradio se, okrenuo i neobranjivo uputio loptu u mrežu za zasluženo vodstvo. U drugom dijelu igralo se slabije bez pravih prilika, osim što su gosti pred kraj postigli pogodak, za nešto više nije bilo vremena. Kako saznajemo u ponedjeljak se Virovitica žalila zbog igranja Vizingera, koji ima tri crvena kartona, pa se može dogoditi da utakmica bude registrirana u korist Virovitičana! (j.f.)
GRANIČAR 1
SLATINA 0
Kotoriba - sportski park. Gledatelja 200. Sudac: Karlica. Strijelac: Kosec (22).
Graničar: Jambres, Zvošec, Gorupić (80. Latin), Beliga, D. Matotek, Kosec, Lončar (89. E. Matotek), Kos, Nađ, Mikulan (49. Hertelendi), Klekar. Trener: Zoran Kastel
Već na početku susreta vidjela se nova sadržajna igra domaćih što je rezultiralo njihovom premoći. Domaći su poveli 1:0 u igri jedan na jedan. Kosec je iskoristio pogrešku lijevog braniča gostiju Klješćika i nije mu bilo teško smjestiti loptu u sam lijevi donji kut gostujućeg vratara. Poslije toga gosti se rješavaju pritiska i igra postaje ravnopravna ali s njihove strane neučinkovita i neefikasnija. U drugom dijelu premoć gostiju, domaći su se orijentirali na protunapade pa se tako Kosec u 77. minuti našao sam pred gostujućim vratarem pucajući mu u prsa. (m.g.)
MLADOST (Ž) 0
MEĐIMURJE 0
Ždralovi - Igralište Mladosti. Gledatelja: 400. Sudac: Babić (Orahovica).
Međimurje: Šafarić, Kuzmić, Menzil, Barat, Mesarić (89. Mihalic), Vabec (46. Kopasić), Pintarić, Novko, Vuković (90. Antonovič), Nynkeu, Petak. Trener: Damir Biškup
Velik bod osvojili su Čakovčani na gostovanju u Ždralovima kod aktualnog prvaka 3. HNL-sjever. Izdržali su veliki pritisak na terenu i van njega, nisu se dali isprovocirati, nisu bili ni kompletni, nedostajali su Dodlek, Halilović i Skoliber. Zbog svega toga uspjeh je tim veći, a osvojeni bod značajniji. Sve to pred subotnji susret s ekipom Croatie Grabrovnica u Čakovcu (SRC Mladost, 16.30 sati), gdje se najavljuje prva prvenstvena pobjeda. Svih 90 minuta u Ždralovima bilo je vrlo neizvjesno. U jeku nadmoći domaćih Čakovčani su koristili brze kontre i u takvim situacijama jednom je u prilici bio Nynkeu, previše je oklijevao, a mogli su Čakovčani bolje završiti akciju kada je Menzil dobro izveo slobodni udarac, na odbijenu loptu nitko od igrača nije pravovremeno startao. Ovako dobrom rezultatu Čakovčana dobro je došla i posljednja provjera kontrolna pripremna utakmica i dobra igra u Zagrebu s Hrvatskim dragovoljcem kojeg su Čakovčani pobijedili 2:1 (strijelci Petak i Menzil). (j.f.)
POLET 2
PODRAVAC 2
Sv. Martin na Muri - igralište NK Polet. Gledatelja 300. Sudac: Vugrinec. Strijelci: 1:0 Brezovački (41), 1:1 Šklebar (58), 2:1 K. Goričanec (69), 2:2 Šklebar (88).
Polet: Đurkin, Novak, Karlovčec, Sobočan, Hren, Horvat, Škvorc (46. Turk), Senčar, A. Goričanec, Šardi (10. K. Goričanec), Brezovački (69. Radiković). Trener: Krešimir Šenji
Bez pobjednika završila je utakmica u Sv. Martinu što je prema zbivanjima na terenu i najrealniji rezultat. Već u 10. minuti domaćin ostaje bitno oslabljen jer im se ozlijedio Šardi. Domaćin ima prilike preko Škvorca i Horvata ali bez uspjeha. U 41. minuti u prekrasnoj akciji Brezovački postiže pogodak za 1:0. Gosti u 58. minuti nakon izigrane akcije preko Šklebara postižu pogodak za 1:1. U 68. minuti Goričanec donosi novo vodstvo za domaćina nakon što je izašao sam pred gostujućeg vratara i rutinski postigao pogodak. Kako se utakmica bližila kraju tako su i gosti sve više i ozbiljnije vršili pritisak na vratara domaćina i stvorili nekoliko izglednih prilika koje je Đurkin uspio obraniti. Ipak, u 88. minuti gosti preko najboljeg igrača utakmice Šklebara postižu pogodak za konačnih 2:2. (z.p.)
KOPRIVNICA 3
MLADOST (P) 2
Koprivnica - gradski stadion. Gledatelja 120. Sudac: Babić. Strijelci: 1:0 Manojlović (5), 2:0 Tucaković (50, 11m), 2:1 Vlah (64), 3:1 Knezić (66), 3:2 Radiković (75).
Mladost/P: Farkaš, Habuš, Vlah, Sraka, Halić, Hrešć (88. Vuk), Sabol, Magdalenić, Hladnik (65. Radiković), Vugrinec, Mišić. Trener: Ivan Habuš
Nogometaši Mladosti bitno oslabljeni bez Balenta i Furundžije izgubili su u Koprivnici mada su mogli ostati neporaženi jer su imali za to prilike dok su primljeni pogoci plod velikih pogrešaka. Već u 5. minuti domaćin dolazi u vodstvo nakon čega Preložani imaju prilike preko Hrešća, Hladnika te Vlaha koje ne realiziraju. U nastavku u 50. minuti domaćin povisuje vodstvo iz kaznenog udarca da bi u 64. minuti Mladost nakon kornera smanjila rezultat pogotkom Vlaha. Samo dvije minute kasnije domaćin povisuje na 3:1 da bi nakon skraćenog kornera u 75. minuti Radiković postigao pogodak za 3:2. Do kraja utakmice Hrešć ima veliku priliku za pogodak, a smatraju i da su oštećeni za kazneni udarac nakon prekršaja nad Srakom. (z.p.)

Ostali rezultati 1. kola: Podravina - Ivančica 3:0, Croatia - Križevci 5:0, Čakovec - Bjelovar odgođeno.
PAROVI 2. KOLA: Virovitica - Mladost (P), Podravac - Koprivnica, Križevci - Polet, Međimurje - Croatia, Bjelovar - Mladost (Ž), Slatina - Čakovec, Ivančica - Graničar, Nedelišće - Podravina.

Izvor: 2991