Sport 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

IZ MNS-a: Određeni nosioci kvalitete

Održana je 12. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza (predsjedao Mato Kljajić, sjednici su bili nazočni i Josip Koroš, Stjepan Križarić, Dragutin Vuk, August Mesarić, Ivan Vlahek i Robert Čižmešija), s koje izdvajamo najvažnije zaključke. Temeljem traženja iz Zajednice sportova Međimurja određeni su nosioci kvalitete nogometa za prvih 6 mjeseci ove godine, kod seniora NK Međimurje Čakovec, član 3. HNL-sjever, a mlađih uzrasta Nogometna škola „Međimurje / Čakovec“. Također je i prijedlog da se i ubuduće iz sredstava Zajednice financiraju škole nogometa u „Poletu“ Sveti Martin na Muri, Nedelišću“, „Mladosti“ Prelog i “Graničaru“ Kotoriba, klubovima koji igraju van Međimurja u 3. HNL-sjever.
■ Prihvaćeno je i financijsko izvješće s netom završenog 30. jubilarnog malonogometnog prvenstva Međimurja, poslovalo se s gubitkom od 9.095,50 kuna, točnije s prihodima od 64.430 kuna i rashodima od 73.525,50 kuna. Na kraju su članovi IO-a obaviješteni i o odustajanju malonogometne ekipe Trnave iz Goričana od nastupa u Malonogometnoj ligi MNS-a.

J. Freiler

Poziv za nove trenere i suce
Međimurski nogometni savez priprema tečajeve za nogometne trenere C i nogometne suce. Tečajevi bi uskoro započli s radom. Ukoliko ima još zaintereseniranih kandidata koji se dosad nisu prijavili bilo za trenera ili suca neka se jave u kancelariju MNS-a na broj
328-802 gdje mogu dobiti i sve ostale informacije. Za trenere uvjeti su da ima završenu osnovnu školu, da je stariji od 17 godina, da je zdravstveno sposoban i da je po mogućnosti igrao nogomet. Za suce uvjet je da kandidat ili kandidatkinja nije mlađi od 16 godina, ali niti stariji od 40 godina. ● Nogometna akademija HNS-a također provodi natječaj za edukaciju nogometnih trenera UEFA - A i UEFA - B. Svi zainteresirani kandidati mogu informacije dobiti u kancelariji MNS-a. (D. Jambrović)

Izvor: 3014