Sport 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Iz novog trećeligaša Rudara

Tradicionalnim turnirom četvorice (Sokol, Torpedo, Plavi i Rudar) nogometaši novog člana 3. HNL-sjever Rudara Mursko Središće počeli su pripreme za novu prvenstvenu sezonu. Plasmanom u 3. ligu “rudari“ su postigli povijesni, do sada najveći uspjeh kluba od njegovog osnutka 1945./46. godine. Klub trenutno okuplja 120 igrača, osim seniorske tu je i 5 ekipa mladih igrača, uprava kluba broji 15 vrlo aktivnih članova, v.d. predsjednika do izborne skupštine u siječnju 2014. godine je Tomislav Nedeljko, a tajnik Smiljan Liklin. Dosadašnji uspješni predsjednik Dražen Srpak odstupio je s ove odgovorne dužnosti jer je u međuvremenu izabran za gradonačelnika Murskog Središća, sigurni smo da će i dalje u granicama mogućnosti pomagati klubu. Trener seniora ostaje i dalje Anton Srša, nekad poznati igrač lendavskog prvoligaša Nafte, varaždinskog Varteksa, čakovečkih klubova...
Od ponedjeljka radi s igračima 4 puta tjedno, pripreme će se kompletne održati na funkcionalnom preuređenom igralištu kluba, trenirat će se uglavnom u večernjim satima pod rasvjetom, jer većina igrača radi. U planu je odigrati i nekoliko pripremnih utakmica, protivnici će se odrediti „u hodu“, momčad je od 1. kola uključena u igranje županijskog kupa. Igrački kadar ostao je na okupu, svi se žele dokazati u novom rangu natjecanja, za sada se u klub vratio Boris Vurušić iz Austrije, igra na poziciji napadača, osim njega tu su: Mario i Robert Rajf (vratari), Nino Šprajc, Nino Vuri, Patrik Horvat, Sandro Vurušić, Tomica Simon, Matija Zadravec, Boris Smolković (obrambeni igrači), Filip Novak, Nikola i Marko Šoltić, Luka Rožman, Matija Županec, Mario Žganec, Mate Maglov (vezni igrači) te Dario Šoltić, Alen Kovačić, Danijel Podgorelec i Hrvoje Knežević (napadači).
O planovima ukratko od Rajka Zadravca, poznatog nogometnog djelatnika, člana uprave kluba:
- Imamo momčad za sredinu tablice, želja je svih nas u klubu, igrača posebno da dokažemo da smo zavrijedili biti trećeligaši. I još nešto, želio bi ovom prilikom zahvaliti svim članovima uprave i sponzorima na njihovom trudu i zalaganju prilikom kvalifikacija i tijekom cijelog prvenstva. I oni su uz upravu, a igrači i struka posebno zaslužni su za ovaj veliki, povijesni uspjeh kluba.
Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 3039