Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Iz trećeligaških klubova

Mjesec dana prije početka prvenstva 3. HNL-sjever međimurski trećeligaši počeli su pripreme za novo prvenstvo. Iz NK Nedelišća otišli su zasad Franjo Pintarić koji je postao novim igračem USC Kirchschlaga, Davor Piškor i Marko Bađari će nastaviti igrati zajedno za Unterschutzen, za kojeg je Bađari igrao i prije povratka u Nedelišće. S trenerima se još pregovara, još ništa nije potvrđeno, a možda će biti i netko iz klupskih redova. Ostali igrači ostati će na okupu i njima će se priključiti mladi dok se radi i na pojačanjima. Što se tiče pripremnih susreta 27. srpnja se igra s Naftom u Lendavi, a 3. i 4. kolovoza sudjeluju na turniru u Macincu gdje Centrometal slavi 40 godina djelovanja.
Preostala dva kluba sudionika su Sloboda Slakovec i Polet Sveti Martin na Muri. NK Mladost je trenutno zaokupljena turnirom dok je iz kluba otišao u inozemstvo Luka Dominić a svi ostali igrači trebali bi ostati na okupu a očekuju se i neke prinove. Trener-igrač bit će Stjepan Caban uz pomoć Tomice Šestana. Iz Poleta su otišli Martin i Ante Begović u Austriju, ostale igrače ima na raspolaganju trener Krešimir Šenji dok su priključeni i juniori izlazno godište. Dogovoreno je sudjelovanje na turniru u Macincu povodom 40 godina djelovanja Centrometala, a tamo će još biti Nedelišće i Sloboda Slakovec.
Z. Premuš

Nogometaši Međimurja s pripremama za novu prvenstvenu sezonu počeli su jučer (ponedjeljak), cijeli tijek priprema odvijat će se u Čakovcu, u planu je odigrati i nekoliko pripremnih utakmica. Damir Biškup koji će i u novoj sezoni s Darkom Stamenkovićem biti na trenerskoj klupi, računa na većinu igrača iz proteklog prvenstva kada je osvojen naslov viceprvaka, kompletan spisak igrača s datumima igranja prijateljskih utakmica objavit ćemo u našem idućem broju. No već je sada prvog dana priprema Biškup siguran u jedno:
- I u novoj sezoni ciljevi su nam isti, vrlo jasni i realni kao i protekle sezone, borba za vrh tablice i naslov prvaka te onda kroz kvalifikacije pokušati osigurati drugoligaški status. A obzirom, da od iduće sezone (2014./15.) ide i novi trećeligaški sustav natjecanja, treba također biti u samom vrhu tablice, rekao je Biškup.
• Još je nešto sada sigurno. Od najavljenog turnira početkom kolovoza koji se trebao igrati u sklopu proslave 10. godišnjice kluba, neće biti ništa, prema sadašnjim saznanjima u planu je ipak odigrati jednu „slavljeničku“ utakmicu s jednom renomiranom prvoligaškom momčadi, a tu je i svečana sjednica Skupštine kluba najavljena za rujan.
Vratio se Stjepan Kokot
Nakon dvije sezone u redove NK Međimurja vratio se i biti će veliko pojačanje u novom prvenstvu Stjepan Kokot (22), već igrač čakovečkog kluba u sezoni 2010./11.Riječ je o igraču koji igra na poziciji špice-napadača, tu se već dokazao kada su bili stabilni drugoligaši. U Čakovec se vraća iz redova novog slovenskog prvoligaša Zavrča, gdje je jedan od trenera Čakovčanin Želimir Orehovec, a trener vratara je također Čakovčanin Damir Vugrinec. Igrao je Kokot i u varaždinskom donedavnom prvoligašu Varteksu, gdje je prošao tamošnju školu nogometa, u Međimurju dok je igrao u 2. ligi bio je najbolji strijelac. Stjepan Kokot priključio se pripremama za novu sezonu od prvog dana, s većinom igrača dobro se poznaje, a s Puclinom i mladim Skoliberom predstavljat će veliku opasnost suparničkim vratarima. (jf)

Izvor: 3038