Sport 24.02.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Pehari Jurici Pavlicu, Tijani Tkalčec, streličarima i karatisticama

IZABRANI NAJBOLJI SPORTAŠI MEĐIMURJA ZA 2009.

Uspješnu sportsku 2009. godinu u Zajednici sportova Međimurja tradicionalno su zaključili svečanošću na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i ekipe godine, te dodjeljena najviša županijska priznanja “Franjo Punčec”. Proglašen je i najbolji sportaš invalid, sve to u reprezentativnoj dvorani Scheier u Čakovcu uz prigodni kulturno umjetnički program (KUD Nedelišće), direktan TV prijenos, pred velikim brojem sportaša, sportskih djelatnika i predstavnika društveno političkog i sportskog života.
Na žalost, nakon 20 godina po prvi put na svečanosti nije bilo međimurskog župana (Ivana Perhoča), čime su se sportaši i sportski djelatnici našli opravdano pogođeni i omalovaženi. Riječ je ipak o 17.500 aktivnih sportaša i velikom broju amaterskih sportskih djelatnika koji su preko svojih predstavnika na svečanosti zaslužili bolji tretman.
Zamjenik župana Matija Posavec biranim se riječima zahvalio svim sportašima i onima koji ih vode na postignutim uspjesima u zemlji i inozemstvu, a oni su zaista protekle godine bili impozantni. Svečanosti je nazočio i predsjednik županijske Skupštine Petar Novački te čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon, a prisutnima se u ime aktivnih sportaša i sportskih djelatnika obratio Miljenko Topličanec, predsjednik Zajednice sportova, upoznao ih s problemima i planovima te velikim uspjesima međimurskog sporta u protekloj godini.
U ime najboljih sportaša zahvalio je mladi Jurica Pavlic, a nagrađenih sportskih djelatnika Alojzije Sobočanec. Svečanost koja je bila vrlo dobro organizirana završena je kratkim druženjem svih sudionika i razgovorima o međimurskom sportu, ovaj put u 2010. godini.
Najbolji su uz pehare i plakete organizatora primili i vrijedne nagrade sponzora: Labor, Astrea, Toplice Sveti Martin, Đurkin, Kerman, Proming, GK Ekom, Udruge vinara Hortus Croatiae, Croatia osiguranja i Stolarije Pana.
Zabilježio Josip Freiler
Snimio Zlatko Premuš

N A J S P O R T A Š I 2009.
Najbolji sportaš i sportašica Međimurja, najbolja momčad i ekipa za 2009. godinu izabrani su na temelju prijedloga posebne komisije, konačnu odluku donijeli su članovi Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja, a glasovalo je 26 predstavnika, iz svih strukovnih županijskih Saveza, svih međimurskih radio postaja, lokalnih glasila, TV Čakovca i pojedinih članova Zajednice sportova Međimurja te iz grada Čakovca i Preloga.
■ NAJBOLJI SPORTAŠ – JURICA PAVLIC (Speedway klub Unija Goričan), koji je u 2009. godini po sedmi put osvojio naslov državnog prvaka, te po drugi put od strane Hrvatskog motociklističkog saveza proglašen motociklistom godine. Osim odličnih rezultata na državnom prvenstvu Hrvatske i Slovenije sudjelovao je na svjetskom i europskom prvenstvu, na svjetskom prvenstvu izborio je plasman među 16 najboljih. 2008. godine trećeplasirani je junior na svijetu, 2009. godine na domaćoj stazi i pred domaćim gledateljima postigao je svoj najveći uspjeh - postao je viceprvak svijeta u juniorskoj konkurenciji do 21 godine za 2009. godinu. Vrhunski je sportaš 1. kategorije, osvajanjem naslova svjetskog viceprvaka u juniorskoj konkurenciji nadmašio je sve rezultate postignute u svim moto disciplinama na nivou Hrvatske.
• Dobio je 25 glasova, osim njega u konkurenciji za najboljeg sportaša bili su: Filip Ude (gimnastika) 1 glas, Krešimir Štrukelj (streličarstvo), Aleksandar Puklavec (atletika), Nikola Horvat (karate) i Luka Vlahek (badminton).
■ NAJBOLJA SPORTAŠICA – TIJANA TKALČEC (Gimnastički klub Marijan Zadravec-Macan Čakovec), državna reprezentativka i prvakinja, vrhunska sportašica 1. kategorije, olimpijska kandidatkinja. U 2009. godini osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa u disciplini preskok što je najbolji rezultat hrvatske ženske gimnastike u 2009. godini. Državna je prvakinja u višeboju i preskoku, druga u vježbama na gredi, ručama i tlu, sve za 2009. godinu.
• Dobila je 18 glasova, osim nje u konkurenciji za najbolju sportašicu bile su: Damira Bujan (karate) 8 glasova, te Marija Hižman (atletika).
■ NAJBOLJA MOMČAD – STRELIČARSKI KLUB KATARINA ZRINSKI ČAKOVEC (Krešimir Štrukelj, Mihael Štebih, Mihael Kovač). Dvoranski su prvaci Hrvatske, a na prvenstvu Hrvatske FITA vanjsko metno kolo također su prvaci 2009. godine.
• Dobili su 13 glasova, osim njih u konkurenciji za najbolju momčad bili su: Atletski klub Međimurje Čakovec 3 glasa, Rukometni klub MKA*IPC Čakovec 5 glasova, Kuglački klub Željezničar Čakovec 5 glasova, Badmintonski klub Međimurje Čakovec.
■ NAJBOLJA EKIPA – KARATE KLUB NEDELIŠĆE (Maša Martinović, Ivana Goricaj, Ina Posavec i Ines Strahija). Na seniorskom prvenstvu Hrvatske za 2009. godinu osvojile su 3. mjesto.
• Dobile su 19 glasova, osim njih u konkurenciji za najbolju ekipu bile su i Atletski klub Međimurje 3 glasa i Tenis klub Franjo Punčec Čakovec 4 glasa.
- - - - -
Izabran je i najbolji sportaš-invalid – NENAD VRBANEC (plivanje).
► TROFEJ FRANJO PUNČEC: najviše županijsko sportsko priznanje Franjo Punčec koje nosi ime po najvećem i najpoznatijem međimurskom sportašu 20. stoljeća, primili su:
- za životno djelo: ALOJZIJE SOBOČANEC (nogomet)
- godišnja priznanja: LJUBICA VRBANČIĆ (rukomet), ZVONIMIR PAVLIC (speedway) i ZDRAVKO JANČI (šah)

Izvor: 2861