Sport 08.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Izabrani najsportaši Međimurja za 2010. godinu

Tradicionalna svečanost proglašenja najbolji sportaša i ekipa za 2010. godinu, te dodjela najviših županijskih sportskih priznanja “Franjo Punčec” ove je godine održana u prepunoj dvorani čakovečkog Doma sindikata. Uz brojne sportaše i sportske djelatnike svečanosti su prisustvovali i Petar Novački, predsjednik županijske Skupštine koji se laureatima obratio prigodnim govorom i čestitkom, Sonja Tošić-Grlač, pročelnica županijskog Ureda za sport, te čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon. O uspjesima i problemima međimurskog sporta protekle i planovima za ovu godinu govorio je prvi čovjek međimurskog sporta - predsjednik Zajednice sportova Međimurja Miljenko Topličanec, kao glavni problem svih ovih godina istaknuta je teška financijska situacija u kojoj međimurski sport djeluje, a postiže ipak vrlo evidentne rezultate. Koje će svi se nadaju odgovorni konačno prepoznati i adekvatno vrednovati.
Izbor najboljih predložen je od strane posebne komisije Zajednice sportova Međimurja, organizatora svečanosti, glasovali pak su predstavnici svih strukovnih županijskih saveza, predsjednici Zajednice sportova Međimurja, grada Čakovca i Preloga i predstavnici lokalnih medija. Od ukupno njih 29 s “pravom glasa”, glasovalo ih je 27.
NAJBOLJI
• Najboljim sportašem Međimurja u 2010. godini proglašen je gimnastičar GK Marijan Zadravec Macan Čakovec FILIP UDE, višestruki državni prvak i reprezentativac, srebrni olimpijac iz Pekinga na konju s hvataljkama, 5. u Svjetskom prvenstvu vježbe konja s hvataljkama 2010. godine što je povijesni rezultat hrvatske gimnastike 2010., osigurao time nastup na Grand prix svjetskim kupovima u 2011. godini, prvak Hrvatske u vježbi konja s hvataljkama 2010. godine te nizom ostalih evidentnih rezultata u protekloj godini, kandidat za OI u Londonu 2012. godine. Dobio je 22 glasa, osim njega bili su nominirani Stjepan Bešenić (karate), Goran Cmrečak (streličarstvo), Tomislav Pintarić (atletika) i Dino Kovačić (speedway) koji je dobio 5 glasova.
• Najboljom međimurskom sportašicom 2010. godine proglašena je TIJANA TKALČEC, državna reprezentativka i prvakinja u preskoku za 2010. godinu, olimpijska kandidatkinja za London, 1. mjesto u preskoku na svjetskoj rang listi 2010. godine, prva na istoj spravi na SK u Ostravi, 2. u Dohi i Osijeku… Članica je čakovečkog GK Marijan Zadravec Macan, dobila je svih 27 glasova, osim nje nominirane su bile i: Maša Martinović (karate), Marija Rojko (streičarstvo) i Gabrijela Grabar (stletika).
• Najbolja momčad Međimurja za proteklu godinu su rukometaši RK “MEĐIMURJA” ČAKOVEC, 4. na prvenstvu Hrvatske, polufinalisti hrvatskog Kupa i sudionici europskog Challange cupa. Dobili su 12 glasova, nominirani su i Badmintonski klub Međimurje Čakovec 2 glasa, Karate klub Nedelišće, Streličarski klub Katarina Zrinska Čakovec 5 glasova, Atletski klub Međimurje Čakovec 1 glas i Speedway Unia Goričan 7 glasova.
• Za najbolju ekipu 2010. godine proglašena je ekipa KARATE KLUBA NEDELIŠĆE, čije su natjecateljke u proteklog godini postigle niz dobrih rezultata, među ostalim su i prvakinje Hrvatske. Dobile su 19 glasova, nominirane su i igračice Stolnoteniskog kluba Šenkovec koje su dobile 7 i Atletskog kluba Nedelišće 1 glas.
OSTALA PRIZNANJA
Tradicionalno je proglašena i najbolja ekipa osoba s invaliditetom u protekloj godini, to je Sekcija za sport Udruge slijepih Međimurske županije u pikadu.
Na kraju su dodijeljena i najviša sportska priznanja Međimurja “Franjo Punčec” koja nose ime po najvećem međimurskom i hrvatskom sportašu 20. stoljeća, tenisaču Čakovčaninu Franji Punčecu. Primili su ih:
• Priznanja za životno djelo: FRANJO POŽGAJ iz Čakovca, poznati i priznati nogometni djelatnik i stručnjak, BRANKO RESMAN iz Štrigove, poznati šahovski djelatnik, ANTUN BUKOVEC iz Vratišinca, priznati dugogodišnji rukometni djelatnik, te Savez sportskih ribolovnih društava Međimurja, koji je protekle godine proslavio 50 godina uspješnog rada i djelovanja.
• Godišnja priznanja dobili su: DANICA GLAD, Palovec poznata djelatnica sportske rekreacije i ANĐELKO CRNČEC iz Šenkovca, sportski i posebno priznati djelatnik i stručnjak kuglačkog sporta.
U ime nagrađenih zahvalio je Davor Varga iz RK-a Međimurje Čakovec, svečanost je završena kratkim druženjem svih sudionika.
Pripremio Josip Freiler
Snimio: Zlatko Premuš

Izvor: 2915