Sport 28.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Izbora najsportaša Kotoribe neće biti?!

Dvadeset godina duga tradicija izbora najboljih u kotoripskom sportu ove godine neće biti održana, točnije Kotoriba neće dobiti sportaše koji su obilježili 2009. godinu. Zbog čega?
- S obzirom da je godinama unatrag više sportskih udruga izrazilo nezadovoljstvo dosadašnjim načinom izbora, posebno se to odnosi na način glasovanja za koje se smatralo da je neobjektivno, a konačno u zadnjim su godinama istaknuta tek po dva kandidata jer sportski kolektivi za takva izbor nisu iskazali interes, ističe Dobriša Zvošec, zamjenik općinskog načelnika Kotoribe koji je ove godine uz potporu nekih sportskih udruga inicirao donošenje novih izbornih propozicija cilj kojih je bio, da sve sportske udruge obavezno predlože kandidata za izbor najboljeg mladog sportaša, kandidata za najboljeg sportaša te da kandidiraju iz svojih redova jednu ekipu od kategorija koje djeluju u udruzi, a sve u cilju dobivanja na masovnosti izborne ponude.
Uslijedio je poziv sportskim udrugama za prijedlog. Od osam djelatnih u mjestu, općinskom pozivu su se odazvali košarkaši KK Kotoriba, članovi ŠRD-a Som i STK Kos/Kotoriba.
- Smatram da je to neozbiljno i neodgovorno od strane onih koji su se oglušili jer očito ne postoji interes za izbor najboljih, a kako Općina ne želi nametati obavezu izbora odlučio sam da se ove godine izbor najboljih u našem sportu za lanjsku neće obaviti, istaknuo je općinski načelnik Ljubomir Grgec.
Mladen Grubić

Izvor: 2870