Sport 05.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Kako isplanirati 2011.?

Dan prije kraja teške ali po rezultatima uspješne sportske 2010. godine održana je 20. sjednica Izvršnog odbora Zajednice sportova Međimurja kojoj su nazočili i članovi Nadzornog odbora te novinari. Još je jednom Miljenko Topličanec koji je predsjedao sjednicom prisutne upoznao s nizom evidentnih rezultata međimurskih sportaša tijekom protekle godine, koji su još evidentniji kada se zna da su postignuti u izuzetno teškim financijskim uvjetima. U Međimurju djeluje 17.500 aktivnih sportaša, tu je i velik broj rekreativaca, sve to pak pomaže i prati velik broj entuzijasta i amatera u upravama klubova bez kojih se ti rezultati ne bi postizavali, pa su zato još značajniji. Kad smo spomenuli tešku financijsku situaciju imali smo u vidu podatak da je početkom godine županijskim proračunom za međimurski sport određen iznos od 1.670.000 kuna, nakon nekoliko rebalansa na kraju godine bilo je osigurano tek 910.000 kuna što je 55% od sredstava koja su prvotno predviđena za gornji broj sportaša i rekreativaca. Tu su i sredstva koja Županija dijeli mimo Zajednice, sve je to međutim minimalno i nedovoljno za podmirenje i onih najminimalnijih potreba.
Zbog toga je teško planirati akcije u 2011. godini, za koje u županiji planiraju osigurati tek 1.000.000 kuna, pitanje je međutim što će se poučeni ovogodišnjim iskustvom desiti do kraja godine. Jednoglasni je zaključak Izvršnog i Nadzornog odbora Zajednice da se odmah uputi dopis s molbom odgovornima u županiji da prilikom prvog rebalansa proračuna 2011. godine povise iznos predviđen za sport, također da sva sredstva koja oni posebno osiguravaju za sport usmjere također preko računa Zajednice sportova kako to Zakon o sportu nalaže.
Nakon sjednice članovi Izvršnog i Nadzornog odbora koji svoj posao rade na amaterskoj osnovi u vlastitoj su režiji s novinarima, na kratkom i skromnom domjenku, obilježili kraj sportske 2010. godine, ovaj put zbog nedostatka sredstava nisu im podijeljeni ni rokovnici, kalendari i olovke kao znak pažnje za amaterski rad. Svi se međutim skriveno nadaju da će u 2011. ipak biti bolje. Jesu li u pravu vidjet će se uskoro.

Josip Freiler

Izvor: 2906