Sport 09.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

KARATE: 14. "Međimurje open"

U subotu 4. rujna u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održan je 14. po redu karate turnir “Međimurje open”, u organizaciji Karate kluba “Globus” iz Čakovca na kojem je nastupalo 400 natjecatelja (od mlađih kategorija do seniora) iz Hrvatske i susjednih zemalja (Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina te Srbija). Bez obzira na to da je karate sezona tek započela prikazan je kvalitetan karate (u katama i borbama), posebno u višim kategorijama. Svoj doprinos tome dale su osobito reprezentacije Hrvatske i Slovenije te velik broj natjecatelja iz Mađarske i Srbije.
■ Natjecatelji karate kluba “Globus” nastupali su u mlađim kategorijama (borbe). Nastupali su: Anamarija Dolenčić, Lucija Ružaj (osvojila je zlatnu medalju u kategoriji mlađe kadetkinje /12 i 13 g./ -45kg), Sara Rajher, Zoja Vizinger (osvojila je srebrnu medalju u kategoriji učenice /10 i 11 g./. -40kg), Sven Kraljić, Roberto Plevnjak, Nikolas Obadić, Miljenko Novaković, Simon Ružaj (osvojio je brončanu medalju u kategoriji mlađi kadeti /12 i 13 g./, -57kg) te Vedran Radić (osvojio brončanu medalju u kategoriji mlađi kadeti (12 i 13 g./, +57kg).
Napominjemo da su se organizatori turnira pobrinuli da sve protekne u najboljem redu i obzirom na to sudionici su najavili da će se i sljedeće godine odazvati na turnir koji će dogodine biti 15. po redu. Ovim putem karate klub „Globus“ zahvaljuje svim sportskim djelatnicima, natjecateljima, sponzorima, a posebno svim volonterima koji su svojim radom doprinjeli da se svi sudionici turnira osjećaju što ugodnije te su tako pokazali da se u ova “teška” vremena, može puno napraviti i s malo sredstava. Svima njima jedno veliko HVALA. (k.r.)
■ Karate klub Nedelišće osvojio je sedam zlatnih, tri srebrne i četiri brončane medalje. U uzrastu seniora zlato su osvojili Stjepan Bešenić u lakoj -60 kg kategoriji seniora i Maša Martinović u poluteškoj -68 kg kategoriji. Zlato su još osvojili Matej Kovačić u lakoj -34 kg kategoriji i Fabijan Muršić u srednjoj -38 kg kategoriji učenika. Vilim Muršić osvojio je zlato u lakoj -36 kg kategoriji mlađih kadeta. Dominik Kolarić osvojio je zlato u lakoj -52 kg kategoriji kadeta i lakoj -55 kg kategoriji juniora. Srebra su osvojili Mateja Rumplin u teškoj +40 kg kategoriji učenica, Fabijan Muršić u lakoj -36 kg mlađih kadeta i Matija Bužanić u kategoriji juniora -61 kg. Bronce su osvojili Ana Ciglarić u teškoj +40kg kategoriji učenica, Sebastian Soldat u lakoj -30 kg i Vilim Muršić u lakoj -34 kg kategoriji učenika te Damira Sutnjak u srednjoj -59 kg kategoriji juniorki. (Z.T.)
■ Na turniru su nastupili i karatisti Karate kluba Međimurje (Nedelišće). Prva mjesta osvojili su Leon Marciuš u učenicima, Damira Bujan u ml. seniorkama i seniorkama te Adisa Gergić u seniorkama teška kategorija. Srebrna odličja osvojili su Tony Sabol i Martina Ladić, dok su brončano odličje osvojili Luna Hamer i Nino Cmrečnjak. Za klub su nastupili još (s malo manje sreće) Sara Sabol, Lucija Lesjak i Lora Tušek. (a.m.)

Izvor: 2889