Sport 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

KARATE: Damira i Adisa studentske prvakinje Hrvatske

Seniorke karate kluba Međimurje, Damira Bujan i Adisa Gergić, postale su studentske prvakinje Hrvatske. Time su upisale još jednu novu crticu u povijesti svojeg kluba. Damira je tako potvrdila svoj prošlogodišnji naslov,a Adisa da ju je prošle godine u osvajanju tog naslova spriječila ozljeda zadobivena dan prije. Damira je upisala dvije pobjede. U prvoj borbi je pobijedila svoju protivnicu rezultatom 6:0. Drugu borbu se malo namučila, ali su iskustvo i želja za medaljom pokazali svoje te se Damira okitila zlatom. Adisa je svoju prvu protivnicu pobijedila rezultatom 7:0 i tako pokazala da je uistinu odradila odličan trenažni proces, unatoč pauzi od 5 mjeseci zbog ozljede. U finalu je samo potvrdila svoju dominaciju i osvojila zlato. Osvajanjem zlata, djevojke su izborile pravo natjecanja na Svjetskom studentskom prvenstvu koje će se održati od 18. do 23. lipnja u Crnoj Gori.

DRŽAVNO SENIORSKO PRVENSTVO
Adisa viceprvakinja,
Damira brončana
Dokaz da su djevojke bile i više nego spremne je činjenica da su se borile dva dana za redom. Naime, dan prije Studentskog prvenstva, nastupale su i Državnom seniorskom prvenstvu. Adisa je na tatami izašla prva. Uz pomoć iskustva, znanja i malo sportske sreće, izborila je finale. Put do finala bio je putem dvije borbe, uz rezultate 5:1 i 3:0. U finalu ju je čekala njoj dobro znana protivnica, ali joj je zlato izmaklo za dlaku te se Adisa morala zadovoljiti naslovom viceprvakinje Hrvatske.
Damira je imala nešto teži put. Nakon uspješne prve pobjede, rezultatom 3:1, tim istim rezultatom je izgubila 10 sekundi prije kraja u polufinaloj borbi. Budući da je njena protivnica izborila finale, Damira je dobila priliku odraditi još jednu borbu, u kojoj je pokazala sve što zna i može. Pobijedila je rezultatom 7:1 i okitila se brončanom medaljom.

Izvor: 3075