Sport 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

KARATE: Dvostruka kruna Damire Bujan

Međimurcima je ovo bio jedan od povijesnih dana. U Zagrebu se 9. i 10. ožujka održalo prvenstvo Hrvatske za seniore/seniorke te studentsko prvenstvo Hrvatske. Karate klub “Međimurje” imao je dvije predstavnice - Adisu Gergić i Damiru Bujan.
Prva je na borilište izašla Adisa u teškoj kategoriji. Nakon što je uvjerljivo dobila prvi meč, u drugom je slomila šaku te izgubila od trenutno ponajbolje karatistice Maše Martinović. U borbi za broncu ukrstila je rukavice također s vrlo dobrom natjecateljicom iz KK Nedelišće Ines Strahijom, ali je smogla zadnje atome snage i dobila taj meč jednim bodom razlike. Adisa na žalost nije drugi dan nastupila na studentskom prvenstvu Hrvatske zbog slomljene šake što je veliki hendikep jer je imala velike šanse za zlatno odličje te odlazak na predstojeće Studentsko prvenstvo europe koje će se održati u Budimpešti u srpnju ove godine.
Damira Bujan vratila se kako samo ona to zna. Nakon pauze duže od godinu dana zbog operacije stopala Damira je pokazala da tijelo može oslabiti ali sportski duh nikada. S četiri pobjede osvojila je zlato i tako se ponovno vratila na najviše postolje. Drugi dan Damira je ponovo briljirala i osvojila i studentsko prvenstvo Hrvatske te time dobila pravo nastupa na već spomenutom studentskom prvenstvu Europe. Cure su primile iskrene čestitke od njihovih trenera, Adriana Marciuša i Kristijana Lesjaka te cjelokupnog odbora kluba, te naravno, sponzora.
• I članovi karate kluba Nedelišće polučili su vrijedne rezultate. U lakoj kategoriji -60 kg Neven Kučan osvojio je broncu, rezultat je vrijedniji zbog činjenice da je Nevenu tek 18 godina te su seniorski rezultati tek pred njim, Ines Strahija osvojila je peto mjesto teškoj kategoriji seniorki +68 kg.

Izvor: 3021