Sport 01.02.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

KARATE: Grgiću srebra, Tonyju pojas

U nedjelju, 15. siječnja u Parizu je održan prvi ovogodišnji turnir Svjetske Karate1 Premier lige na kojem nastupaju svi ponajbolji svjetski karatisti (nastupilo je više od 700 natjecatelja iz 61 države). Hrvatska seniorska karate reprezentacija u katama pod vodstvom izbornika Tihomira Grgića (iz Karate kluba Globus Čakovec) ostvarila je odlične rezultate. Muška ekipa u katama osvojila je 2. mjesto i srebrne medalje potvrdivši time da 2. mjesto s EP-a u Ankari prošle godine nije bilo slučajno. Ženska ekipa u katama osvojila je također 2. mjesto, zamalo im je izmaklo 1. mjesto pošto su u finalu tijesno izgubile (3:2) od domaćina Francuske (što je još jedan dokaz dobrog i predanog rada s našim izbornikom Tihomirom Grgićem koji je prošle godine preuzeo i žensku kata ekipu). Ovim plasmanima osvojili su i druga mjesta u trenutnom ukupnom poretku Svjetske karate lige. Zanimljivo je da je na istom natjecanju nastupila je i naša Međimurka Maša Martinović (nekadašnja članica KK Globus) i osvojila 3. mjesto u borbama +68 kg, što je ujedno i jedina medalja Hrvatske u borbama, pa ispada da su Međimurci osvojili sve tri medalje za Hrvatsku na Svjetskoj Karate1 ligi i još jednom pokazali da Međimurje spada u sam vrh hrvatskog (i svjetskog) karatea. (i.g.)

Tony Sabol je u petak, 27. siječnja, u prostorijama Karate kluba Međimurje iz Nedelišća položio ispit za majstora karatea crni pojas - prvi DAN.
Svoja je borilačka umijeća Tony je uspješno predstavio komisiji za polaganje, u kojoj su bili Adriano Marciuš, Kristijan Lesjak te Josip Škrablin iz Virovitice. Ispunivši sve zahtjeve komisije, Tony je postao majstor crnog pojasa prvi DAN, a komisija mu je nakon odlično odrađenih zahtjevnih fizičkih vježbi i teorije darovala novi crni pojas s hrvatskim pleterom nakon čega su pale i suze radosnice. Tony Sabol intenzivno je trenirao karate 10 godina u KK Globus i KK Međimurje i postigao mnoge rezultate u borbama (šampion lige sjeverozapadne Hrvatske, brončani s prvenstva HR za juniore…), a ono što najviše veseli trenere Adriana i Kristijana je činjenica da Tony voli raditi i kao pomoćni trener, tako da KK Međimurje ne mora strahovati za pomlađivanjem trenerskog kadra. (a.m.)

Izvor: 2962