Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

KARATE: Kadetkinje Globusa prvakinje Hrvatske

U nedjelju 15. prosinca u Zagrebu je održano ekipno Prvenstvo Hrvatske u karateu za kadete i kadetkinje. Međimurje je predstavljala ženska kadetska ekipa Karate kluba Globus iz Čakovca pojačana karatisticama iz KK Nedelišće i KK Međimurje. Za ekipu KK Globus su nastupile Lucija Ružaj, Laura Rehak, Lucija Lesjak, Ana Ciglarić i Mateja Rumplin, a vodili su ih treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić. Naše cure su u četvrtfinalu pobijedile ekipu Brotnja s 2:0 (pobjede ostvarile Lucija Lesjak i Lucija Ružaj), a nakon toga u polufinalu su lakoćom svladale ekipu Kaplasta iz Karlovca (pobjede ostvarile sve cure i to bez ijednog izgubljenog poena). U finalu su se susrele s ekipom Velike Gorice gdje su se posebno istaknule Laure Rehak s pobjedom od 8:0, te Lucija Lesjak koja je pobijedila favoritkinju iz Velike Gorice Ines Grdenić (osvajačicu bronce na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj u studenom) postignuvši poen u posljednjoj sekundi borbe i tako donijevši pobjedu i naslov prvakinja Hrvatske našim curama. Nadmoćnost naše ekipe je pokazala i činjenica da Lucija Ružaj nije ni morala odraditi zadnju borbu u finala pošto su cure u prijašnjim mečevima postigle bodovno nedostižnu razliku pa su suci proglasili pobjednice i prije održanog zadnjeg meča (gdje je Luciju Ružaj kao kapetanica ekipe postavljena za završni meč i rasplet finalnog susreta). Ovim rezultatom je Međimurje opet došlo u sam vrh Hrvatskog karatea i pokazalo da se unatoč kriznim vremenima velikim zalaganjem i suradnjom među klubovima može postići vrhunski rezultat. Pošto su Hrvatske karatistice u seniorskoj konkurenciji aktualne europske prvakinje i svjetske viceprvakinje nadamo se da će naše cure kroz nekoliko godina (kad pređu u seniorsku konkurenciju) nastaviti nizati uspjehe i na međunarodnoj sceni. (i.g.)

I Leon Marciuš prvak države

Na navedenom Državnom ekipnom prvenstvu nastupio je i član karate kluba Međimurje, Leon Marciuš. Leon je ovaj put branio boje karate kluba Slavonski Brod. S obzirom na rezultate tijekom godine, trener karate kluba Slavonski Brod ukazao je Leonu puno povjerenje, tako da se Leon borio u sve tri ekipne borbe. Brođani su prvo kolo bili slobodni, a u drugom su se borili s ekipom karate klub Bushido. Nakon jednog poraza i jedne pobjede, Leonu je pripala dužnost da, kao zadnja ploča, odvede klub u sljedeće kolo, što je on i uradio, pobijedivši sa 7:2.
U polufinalu su bili bolji od karatista iz karate kluba Zamet Rijeka, u kojem je Leon svog protivnika pobijedio 3:0. Samo finale je bilo nešto lakše, iako su ih tamo čekali jaki karatisti karate kluba Hercegovina iz Zagreba. Leon je radio drugu ploču i, zbog 4 nedozvoljena kontakta protivnika, pobijedio 8:0 te su 3 Brođana i 1 Međimurac osvojili naslov kadetskih prvaka države u ekipnim borbama.

Izvor: 3061