Sport 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

KARATE: Maši bronca u Parizu; Bošnjaki položili za suce

U nedjelju (15. siječnja) u Parizu je završio prvi turnir Karate 1. Premier lige na kojem je hrvatska reprezentativka, Međimurka Maša Martinović, bivša članica Globusa i Nedelišća a sada KK Hercegovina-Zagreb, nakon četiri pobjede, uz poraz u polufinalnom meču, osvojila brončanu medalju u kategoriji +68 kg. Posebno je bila impresivna pobjeda u borbi za treće mjesto u kojoj je Maša savladala predstavnicu Maroka Zohru rezultatom 8:0. Ovo je izvrstan rezultat na početku sezone i jedina je od hrvatskih predstavnika u borbama uspjela doći do odličja, što govori koliko je teško bilo ostvariti ovakav rezultat. Uz malo sreće s pravom može konkurirati za osvajanje prvog mjesta u ukupnom poretku Karate 1 Premier lige u 2012. godini.
S Mašom je u Pariz uz trenere reprezentacije putovao i trener Boris Vujičić. Na turniru su nastupili predstavnici iz 61 zemlje, a ukupno je sudjelovalo 762 natjecatelja.

DVA PRVA MJESTA GLOBUSOVACA

U nedjelju, 15. siječnja karatisti Globusa nastupili su na prvenstvu Sjeverozapadne Hrvatske u karateu koje se održalo u Križevcima. Nastupilo je 19 klubova s 270 natjecatelja iz Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije. Karatisti Globusa iz Čakovca nastupili su sa sedam natjecatelja i postigli sljedeće rezultate: 1. mjesto osvojila je Lucija Ružaj u kategoriji kadetkinje borbe -54 kg, 1. mjesto Dejan Slukić u kategoriji seniori kate, 2. mjesto Simon Ružaj u kategoriji kadeti borbe -63 kg, 3. mjesto Sara Rajher u kategoriji učenice borbe +40 kg, 3. mjesto Zoja Vizinger u kategoriji mlađe kadetkinje borbe -45 kg, 3. mjesto Sven Kraljić u kategoriji učenici borbe -42 kg, 5. mjesto Roberto Plevnjak u kategoriji učenici borbe -38 kg. Natjecatelje su vodili treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić.
• BOŠNJAKI POLOŽILI ZA SUDAČKA ZVANJA - na istom natjecanju je održan dvodnevni sudački seminar i ujedno polaganje za sudačka zvanja na kojem smo dobili dva nova suca iz Međimurske županije. Nakon kraće pauze u sudačke vode vratio se Vlado Bošnjak (trenutno selektor i trener Slovenske karate reprezentacije) koji je obnovivši licencu postao međunarodni sudac pripravnik, te Nebojša Bošnjak koji je položio za glavnog regionalnog suca u katama i borbama (uz same pohvale ispitivača i starijih sudaca za dobro suđenje na polaganju). (i.g.)

Izvor: 2961