Sport 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

KARATE: Medalje, medalje...

Zoja Vizinger i Nikolas Obadić osvojili turnir u Tuzli

U subotu i nedjelju (27./28. veljače) održan je u Tuzli u BiH međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 80 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Bez obzira što su nastupali u malom broju (samo četiri natjecatelja) karatisti KK “Globus” iz Čakovca postigli su zapažene rezultate. Već na početku, nastupom mlade Zoje Vizinger koja se natjecala u kategoriji borbe (učenice 10 god., +35kg), mladi “globusovci” počeli su obečavajuće. Zoja je stigla do finala pobjedivši svoje protivnice u dvije borbe visokim rezultatima (2 puta po 9:0). U neizvjesnom i zanimljivom finalu pametnom borbom ona je svoju suparnicu pobjedila s 3:0 te je tako osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.
Sljedeći natjecatelj koji je nastupao bio je Nikolas Obadić u kategoriji borbe (mlađi kadeti do 57kg). Njegov nastup bio je također vrlo zapažen jer je svoje protivnike uspio savladati svojom borbenošću, zalaganjem i vještinom te se tako našao u finalu. Samo finale bilo je također neizvjesno i uzbudljivo do samog kraja gdje je Nikolas uspio svladati svog suparnika tijesnim rezultatom 1:0 i tako osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju. U istoj kategoriji nastupao je i Simon Ružaj.
Lucija Ružaj koja je nastupala u kategoriji borbe (mlađe kadetkinje do 45kg) u prvom kolu bila je slobodna. U drugom kolu svladala je nakon produžetka u zanimljivoj i “žustroj” borbi domaću predstavnicu KK “Tuzla-Simbra” s 5:3 te je stigla do finala. U finalu se sastala s predstavnicom KK “Hercegovina” iz Zagreba. Nažalost u toj borbi je izgubila i osvojila je 2. mjesto i srebrnu medalju.
Vrijedno je napomenuti da su mladi karatisti KK “Globus” imali zapažen nastup na turniru te su po broju osvojenih medalja bili drugi najuspješniji karate klub iz Hrvatske (iza KK “Hercegovina” iz Zagreba koji je imao daleko veći broj natjecatelja). (k.r.)

Zablistali Međimurci

■ U Daruvaru se prošlog mjeseca održalo prvenstvo Sjeverozapadne Hrvatske i 1. kolo lige Sjeverozapadne Hrvatske na kojem je nastupilo 340 natjecatelja. Međimurci, članovi KK “Međimurje” Nedelišće, su polučili odlične rezultate: Tony Sabol osvojio je zlatno odličje u kategoriji kadeta, Leon Marciuš postao je prvak Sjeverozapadne Hrvatske i zlatni na prvom kolu lige u uzrastu učenika teška kategorija, dok je Sara Sabol osvojila broncu nakon dvije dobivene i samo jedne izgubljene borbe u uzrastu učenica teška kategorija.
■ U slovenskom Velenju održao se međunarodni karate turnir Velenje kup na kojem je nastupilo 450 natjecatelja iz Italije, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske, a na istom su bili i Međimurci te polučili sljedeće rezultate: u mlađim uzrastima Lucija Lesjak i Luna Hamer osvojile su brončana odličja, Nino Cmrečnjak osvojio je srebro dok je Leon Marciuš osvojio zlato. U seniorskom uzrastu imali smo dvije predstavnice: Margareta-Martina Kraljić osvojila je broncu dok je Adisa Gergić osvojila srebro.
■ A u Ivanić Gradu je održan međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo preko 400 natjecatelja iz Slovenije, BiH i Hrvatske. “Međimurci” su i tu oduševili: Leon Marciuš osvojio je zlatno odličje u uzrastu učenika teška kategorija, pobijedivši do finala 4 natjecatelja iz Hrvatske i BiH. Trenutno je u super formi te se priprema za državno prvenstvo koje će se održati krajem mjeseca ožujka u Pločama. Lora Tušek zablistala je u kategoriji mlađih kadetkinja do 54 kg. Osvojila je zlato sa četiri dobivena meča, te time dokazala da spada u sam vrh ovog sporta, te se od nje mnogo očekuje.
(a.m.)

Izvor: 2863