Sport 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

KARATE: Međimurci s pregršt medalja

Prva medalja Inge Grgić
Tradicionalni 25. karate kup Mladosti održan je u Ivanić gradu u sportskoj dvorani Žrnovnica. Iznimno ugodnoj atmosferi i odličnoj organizaciji domaćina nazočilo je nešto više od 560 natjecatelja iz 53 kluba iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Našu ekipu sačinjavali su članovi Karate kluba Globus (Inga Grgić i Adrian Faifar) te karate centra Nedelišće (Aleks Florijan, Nino Čurin, Sabina Petković, Leda Novak, Tena Vizinger, Lucija Balent, Roko Štokić i Tea Lena Špoljarić).
Iako je za većinu ovo bio prvi nastup na natjecanju pokazali su da se mogu mjeriti sa svojim vršnjacima iz klubova diljem Hrvatske. Medalje su osvojile Sabina Petković, koja je pobjedom kroz repasaž osvojila 3. mjesto u kategoriji učenice (10, 11 godina), te Inga Grgić koja je u svojem premijernom nastupu u konkurenciji 24 karatistice u kategoriji mlađe učenice (7, 8, 9 godina) ostvarila četiri pobjede uz tijesni poraz od 2:3 u polufinalnom meču, a u meču za treće mjesto pobjeđuje s uvjerljivih 5:0 i osvaja svoju prvu medalju. Istaknuli su se još Aleks Florijan i Lucija Balent koji su ostvarili po jednu pobjedu. Ekipu su na natjecanju vodili treneri Mladen Vizinger i Tihomir Grgić.

Štrigovčani odlični u Austriji
Članovi karate kluba Štrigova uspješno su se predstavili na međunarodnom karate turniru održanom u austrijskom gradu Gnas. Na turniru je nastupilo dvjestotinjak natjecatelja iz Austrije, Slovenije i Hrvatske. Osvojivši tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje Štrigovčani su zauzeli treće mjesto po ukupnoj uspješnosti klubova, za što su primili poseban pehar. Taj rezultat je ostvaren sa samo četiri natjecatelja što mu daje još veću težinu. Kata tim Štrigove u sastavu Monika Lovrec, Tea Mauko i Tiara Žibek odlično je odradio tri izvedbe i na kraju zasluženo slavio na pobjedničkom postolju. Zlatne medalje u katama osvojile su i M. Lovrec (ml. kadetkinje) i T. Mauko (učenice) u pojedinačnoj konkurenciji. Monika je nastupila i u višoj starosnoj kategoriji te zauzela odlično 2. mjesto. U kategoriji borbe osvojene su dvije brončane medalje. Jednu je osvojila Tiara Žibek koja je imala “sreću” naći se u kategoriji s predstavnicom Slovenije koja je bila treća Europskom prvenstvu.
Broncu je osvojio i Robert Zorec u seniorskoj konkurenciji. Nakon poraza u prvoj borbi od kasnijeg pobjednika, Robert u borbi za treće mjesto odlično radi protiv slovenskog natjecatelja i rutinirano pobjeđuje s 4:0. Ekipu je vodio i pripremao Siniša Stanković.

Vrijedan rezultat Kučana
U subotu je u Zagrebu održano prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke pojedinačno. Članovi karate kluba Nedelišće polučili su vrijedne rezultate. U lakoj kategoriji -60 kg Neven Kučan osvojio je broncu, rezultat je vredniji zbog činjenice da je Nevenu tek 18 godina te su seniorski rezultati tek pred njim, Ines Strahija osvojila je peto mjesto teškoj kategoriji seniorki +68 kg. (z.t.)

Dvije medalje Mihovila
U subotu je u Nedelišću održan 8. međunarodni karate turnir “CRO CUP” na kojem su sudjelovali članovi Karate kluba Mihovil iz Preloga. Mladi preloški karatisti kući su se vratili s dvije medalje.
Luka Marđetko je u konkurenciji juniora borbe + 70 kg osvojio je srebrno medalju, a Nikola Markan u otvorenoj konkurenciji osvojio je treće mjesto. Natjecatelje su na nedelišćanskom turniru vodio je trener Nikola Markan.
M. Grubić

18 medalja Shotokana
Članovi Shotokan karate kluba “Muraken” iz M. Središća i Shotokan karate kluba “Čakovec” sudjelovali su na 5. Makotokai otvorenom prvenstvu Slovenije u Ljubljani. Nastupili su natjecatelji iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a naši su postigli izvrsne rezultate u svim kategorijama!
Osvojeno je 6 zlatnih, 4 srebrne i 8 brončanih medalja. Mlade natjecatelje vodili su treneri: Robert Miholček, Dinko Šarić, Patrik Končić i Tomislav Ovčar. Međunarodnim rezultatima opet je potvrđeno da se s pomlatkom radi na pravi način, i s mnogo entuzijazma.

Izvor: 3022